Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Mobiele telefoon met sim only en simkaart

Om gebruik te maken van je mobiele telefoon zoals een bijvoorbeeld een black Berry iPhone heb je een simkaart nodig. Bij de telecomprovider kun je dan een abonnement afsluiten inclusief een mobiele telefoon als je dat wilt, maar je kunt er ook voor kiezen voor een sim only abonnement. Je krijgt dan alleen de simkaart maar voor je mobiele telefoon zal je dan zelf moeten aanschaffen of gebruik maken van je bestaande mobieltje. Op de simkaart zit een chip met een uniek identificatienummer zodat de telecom provider exact weet op wiens naam de simkaart staat. Je simkaart stop je achter in je telefoon maar bij de iPhone bijvoorbeeld kan de achterkant er niet worden afgehaald en moet de kaart er aan de zijkant in worden gestopt.
Een sim only kaartje moet worden gebruikt met een zogenaamd sim Lock vrij toestel, dat is eigenlijk niets anders dan een mobiele telefoon die simkaarten van verschillende telecom providers accepteert. Let daar in ieder goed op als je voor je only sim abonnement een mobieltje gaat kopen, dat deze dus wel sim Lock vrij is. In deze tijd zijn bijna alle telefoons sim Lock vrij, behalve de zogenaamde prepaid toestellen, dat zijn toestellen met een beltegoed er op.

Welke sim kaart bij only sim abonnement?

Niet alle simkaartjes zijn hetzelfde, er zijn momenteel drie verschillende types te koop voor mobiele telefoontoestellen, de standaard simkaart, de micro simkaart en de nano simkaart. Het verschil zit voornamelijk, zoals de namen al doen vermoeden, in het formaat. De standaard simkaart zat vroeger in meeste telefoons maar wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt. De micro simkaart is momenteel de standaard en is de helft kleiner dan de standaard simkaart. De nano simkaart wordt momenteel alleen nog maar gebruikt in de nieuwste types smartphones.

Linkruil.org

Comments are closed.