Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Samsung Galaxy S6 Edge populairder dan verwacht

Samsung koos er dit jaar voor om naast de Samsung Galaxy S6 ook nog een tweede duurdere variant uit te brengen, namelijk de Samsung Galaxy S6 Edge. Samsung had echter niet verwacht dat dit toestel zo populair zou zijn onder de gebruikers. Door de grote vraag heeft Samsung de productie van de S6 Edge maar liefst verdrievoudigd. Hierdoor zou het kunnen dat de levering van het toestel in de eerste weken na de release vertraging oploopt.

De Samsung Galaxy S6 Edge heeft een scherm met twee gebogen zijkanten waardoor het toestel een toch net iets luxere uitstraling krijg als de reguliere Samsung Galaxy S6. Via deze zijkanten kunnen bijvoorbeeld nieuws en belangrijke contactpersoon worden weergegeven. Echter zal dit niet een grote meerwaarde hebben ten opzichte van de normale S6.

Het QHD scherm van het toestel heeft een diagonaal van 5.1 inch. De resolutie hiervan bedraagt 2560 x 1440 pixels, echter is het verschil ten opzichte van een Full HD scherm met het blote oog nauwelijks te zien. Naast het scherm heeft het toestel een Exynos 7420 chipset met een quadcore Cortex-A53 1.5 GHz processor en een quadcore Cortex A-57 processor. Het interne werkggeheugen bedraagt 3GB en het opslaggeheugen is 64GB. Het nadeel ten opzichte van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 is dat het geheugen niet uitbreidbaar is.

De Samsung Galaxy S6 Edge heeft aan de achterzijde een 16 megapixel camera en maakt gebruik van dezelfde Sony IMX240 sensor als in de Samsung Galaxy Note 4. De camera heeft een diafragma van f/1.9 en hierdoor zullen foto’s er in zowel lichte als donkere situaties uitstekend uitzien. De selfiecamera heeft 5 megapixel en beschikt ook over een diafragma van f/1.9, echter zullen deze foto’s door het lagere aantal megapixels en de sensor er toch iets minder scherp uit zien als de foto’s van de 16 megapixel camera.

De accucapaciteit van de Samsung Galaxy S6 Edge is 2600 mAh. Dit is 200 mAh minder dan de Samsung Galaxy S5, maar de prestaties zijn er zeker niet minder om. Uit vele tests is zelfs gebleken dat het toestel een stuk langer meegaat dan de S5.

De Samsung Galaxy S6 Edge maakt gebruik van de Android 5.0.2 (Lollipop) software met daaroverheen de TouchWiz interface van Samsung. Deze TouchWiz interface is een stuk sneller geworden en er zijn bovendien 40 procent minder voorgeïnstalleerde applicaties  en 80 procent minder pop-ups op het toestel.

Momenteel is het goedkoopste Samsung Galaxy S6 Edge abonnement met gratis toestel €39,00 per maand. Los is het toestel verkrijgbaar vanaf €849.

Linkruil.org

Comments are closed.