Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Veilig rijden

Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken in het verkeer en regelmatig vallen daar ook dodelijke slachtoffers bij. Dat willen we natuurlijk koste wat kost voorkomen en daarom worden er steeds meer veiligheidsmaatregelen genomen. Onder andere door bijvoorbeeld bepaalde regels op te stellen maar ook door extra veiligheid in de auto in te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan airbags of gordels. Er zijn zelfs auto’s beschikbaar waarbij een automatische rem is ingebouwd. Zodra de auto te dicht in de buurt van een andere auto komt, remt deze vanzelf. Overigens zijn er ook nog heel veel dingen die je zelf kunt doen!

Opletten!

Opletten is het allerbelangrijkste in het verkeer. Verreweg de meeste ongelukken komen doordat we in de auto met andere dingen bezig zijn dan op de weg te letten. Bijvoorbeeld omdat iemand aan het navigeren is op de radio of een berichtje aan het sturen is met zijn of haar telefoon. Vooral het gebruik van de smartphone in de auto kan ongelooflijk gevaarlijk zijn. Denk niet dat het meevalt. Je wilt immers niet iemand anders of jezelf dood rijden omdat je even je social media wil checken of een berichtje van iemand wil lezen. Het is dan ook het meest veilig om je telefoon uit te zetten óf gebruik te maken van een telefoonhouder in de auto. Dat doen namelijk ook steeds meer mensen.

Telefoonhouder in de auto

Dankzij een telefoonhouder in de auto kun je beide handen aan het stuur houden. Dat is natuurlijk de meest veilige manier om te rijden. Bovendien is het dankzij de moderne technologie alsnog mogelijk om te bellen. Dat doe je simpelweg handsfree. Wanneer iemand je belt neem je met een druk op een knop op je stuur op en kun je gewoon praten terwijl de telefoon in de houder blijft zitten. Veilig, effectief en ook nog eens heel erg handig.

Linkruil.org

Comments are closed.