Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waar let ik op bij het kopen van een mobiele telefoon?

Wanneer je een nieuwe mobiele telefoon gaat kopen, zal je al snel merken dat het tegenwoordig door de ruime keuze niet eenvoudiger wordt om het toestel te vinden dat bij je past. Een troost is dat er tegenwoordig eigenlijk geen slechte toestellen meer worden verkocht, aangezien de standaard voor de consument erg hoog ligt. Alle nieuwe smartphones zijn in feite prima toestellen. Het grote verschil zit hem dan ook in de gebruiksvriendelijkheid en de specificaties van het toestel.

Telefoon met abonnement of prepaid telefoon?

Wanneer je een mobiele telefoon gaat kopen is het in eerste instantie belangrijk om te bepalen of je een toestel met of zonder abonnement zoekt. Het voordeel van een abonnement is dat je in verhouding goedkoop kunt bellen, sms’en en internetten. Het laatste is bij een smartphone een absolute must. Zonder internet zijn de toestellen namelijk zeer beperkt. Het nadeel van een abonnement is dat je vast zit aan maandelijkse lasten, gedurende een periode van één of twee jaar. Een toestel bij een abonnement is vaak gratis.

Mocht je niet vast willen zitten aan maandelijkse kosten en wil je toch gebruik maken van een smartphone, dan kun je overwegen om een prepaid telefoon toestel aan te schaffen. Bij een prepaid telefoon koop je beltegoed in, waar je mee kunt bellen. Wanneer dit beltegoed op is, dien je deze eerst weer op te waarderen alvorens je kunt bellen, sms’en en internetten.

Smartphone of “gewone gsm”?

Daarnaast moet je jezelf afvragen wat je met het toestel gaat doen. Ga je internetten? Dan heb je zeker een smartphone nodig. Wil je alleen bellen en sms’en, dan volstaat een standaard gsm ook prima.

Wanneer je rekening houdt met deze zaken, dan zal je al snel een groot gedeelte van de telefoons kunnen afstrepen. Vraag jezelf daarnaast af of je liefhebber bent van een bepaald merk. Dit zal de keuze namelijk ook een stuk eenvoudiger maken.

Linkruil.org

Comments are closed.