Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Word je iPhone bewust trager gemaakt door Apple?

Het is geen nieuwe roddel: Apple zou volgens vele roddels en geruchten oudere iPhone toestellen middels een software update bewust langzamer maken, om de verkoop van nieuwe, snellere toestellen te bevorderen.

Vanzelfsprekend brengt Apple geen nieuws of informatie naar buiten over het al dan niet updaten van haar oudere toestellen met tragere software. Toch is Apple niet het enige bedrijf wat ervan wordt verdacht om oudere apparaten beïnvloedbaar minder interessant te maken voor de gebruikers. In de praktijk kan het gebeuren dat een update van het besturingssysteem, door optimalisaties voor de nieuwste hardware, een negatief effect heeft op de prestaties van de oudere toestellen. Ook bij desktops is het niet ongebruikelijk dat nieuwere versies van operating systems meer vragen van de hardware.

Een studente aan de Harvard Universiteit besloot nader te onderzoeken hoe vaak er op Google wordt gezocht op ‘iPhone slow’. In de uitkomst van haar onderzoekje aan de hand van Google Trends, blijkt duidelijk dat rondom de introductiedatum van de nieuwe iPhone veel vaker op ‘iPhone slow’ wordt gezocht. Daaraan zou je de conclusie kunnen hangen dat iphones op dat moment dus duidelijk als trager worden ervaren. Verdacht genoeg levert de zoekopdracht ‘Samsung Galaxy slow’ geen vreemd patroon met pieken op.

Linkruil.org

Comments are closed.