Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wordt Sim Only de nieuwe belstandaard?

Jarenlang waren toptoestellen, dure afbetalingsabonnementen en gifts bij een nieuw contract dé manier voor grote retailers en providers om hun toestellen aan de man te brengen. Tegenwoordig lijkt dat heel anders. Mensen lijken in toenemende mate waarde te hechten aan lage maandkosten. Sim only biedt daarvoor de oplossing, en dat is terug te zien in abonnementscijfers en marktverschuivingen. Bijna de helft van alle abonnementen is op dit moment sim only (bron: nu.nl).

Van toptoestellen naar middenklassers

Een markttrend die al in 2012 begon zet door. Mensen kiezen in toenemende mate voor een middenklassetoestel, in plaats van voor “het nieuwste van het nieuwste”. Middenklassetoestellen zitten in de prijsklasse 250 – 350 euro, waar toptoestellen zo rond de 600 – 800 euro liggen. De innovatie op de telefoonmarkt neemt af, en dat verlaagt de gemiddelde aankoopprijs.

Van afbetalingsabonnementen naar Sim Only abonnementen

Omdat het aankopen van een toestel van zo’n 300 euro voor de gemiddelde mens gemakkelijker te behappen is dan de aankoop van een toestel van 700 euro, zien we steeds meer mensen hun telefoon ineens kopen, en daarbij een Sim Only abonnement afsluiten. De reden daarvoor: de maandkosten blijven op die manier laag. Dat vindt men belangrijker dan een lage aanschafprijs.

No-nonsense aanbieders in opmars

Op de markt voor Sim only zien we ook een grote verschuiving in de populariteit en het succes van grote providers. No-nonsens aanbieders blijken het aanzienlijk beter te doen dan de grote aanbieders als T-Mobile, Vodafone en KPN. Met no-nonsens aanbieders worden Telfort, Tele2, Ben, enzovoorts bedoeld. Op de Sim Only markt hebben de no nonsens aanbieders ruim 40% van het aandeel in handen. Echter, voor 4G Ready toestellen zien we wel meer aandeel voor grote providers. Zij hebben vaak een sneller 4G netwerk en Sim Only aanbieders als T-Mobile vragen geen extra kosten voor gebruik daarvan.

Linkruil.org

Comments are closed.