Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De lockmachine

Wat is een lockmachine?

Een lockmachine, ook wel locker genoemd, is een soort naaimachine maar het grote verschil zit tussen de verschillende technieken wat betreft het maken van de steken. Bij een naaimachine worden de steken gemaakt met een spoel. Bij de lockmachine borgen de lussen elkaar. De moderne lockmachines hebben maar liefst vier klossen garen. Drie draden voor de kantafwerking en de vierde zorgt voor de kettingsteek.Lockmachine

 

Verschil tussen een lockmachine en een naaimachine

Bij de naaimachine wordt de lus om de kleine spoel heengetrokken. Uit de spoel komt ook een draad en er is sprake van twee draden om elkaar heengeslagen. De spoel heeft een beperkte grootte en moet worden vervangen wanneer de draad op is. Bij de lockmachine komt geen losse spoel aan te pas. De lusjes borgen elkaar en werken met een lockmachine heeft veel weg van breien of haken.

 

Voordelen en nadelen

Een voordeel van de lockmachine is geen vervanging van de spoel. Bovendien is hij sneller dan een naaimachine en maakt in één beweging een afgestikte en afgewerkte naad. Een nadeel is dat een lockmachine meer garen nodig heeft bij het maken van een net zo lange naad als bij een naaimachine. Nog een minpuntje is dat de lockmachine alleen maar vooruit kan naaien.

 

Welke wordt het?

Een naaimachine is de beste keuze indien er weinig kleding wordt gemaakt. Wordt er echter veel kleding geproduceerd, dan is de lockmachine de beste optie. Er is een royale keuze en de kwaliteit van beide machines is prima. Het is altijd verstandig om eerst uit te zoeken wat de beste keuze is en daarna de prijzen te vergelijken.

Linkruil.org

Comments are closed.