Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De oprichting van het merk Niessing en de geschiedenis vanaf 1873

Wanneer jij en je partner het geweldige besluit genomen hebben om te gaan trouwen, moet er erg veel geregeld en uitgekozen worden. Voor veel mensen een van de belangrijkste dingen, is het uitzoeken van een trouwring voor beiden. Voor deze beslissing is er een breed keuzeassortiment beschikbaar. Keuze in kleur, keuze in vorm en keuze in maat. Maar ook het merk van de trouwring is een keuze die gemaakt moet worden.

Een van de bekendste merken is een merk afkomstig uit Duitsland, Niessing genaamd. Dit merk is opgericht door Hermann Niessing. Hermann Niessing is een goudsmid die in 1873 een workshop voor religieuze mensen organiseerden. Dit deed hij in Vreden. Zijn eerste producten bevatten naast kerkelijke juwelen ook trouwringen. Deze trouwringen waren al snel geliefd en hier ging hij zich in ontwikkelen. Hij gebruikte in zijn juwelen een hart dat door een pijl van rechts naar links doorboord werd. In het midden stond een grote ´N´. Dit teken wordt vandaag de dag nog gebruikt door Niessing.

Na de Tweede Wereldoorlog gin de familie Niessing zich voornamelijk richten op het maken van trouwringen. De eigenaar, Hermann Niessing, besloot in het jaar 1970 naast trouwringen ook gewone sieraden aan te bieden. In de jaren 1974, tot ongeveer 1980 besloten Ulla Exner-Niessing, de vrouw van Hermann, haar zoon Jochen Fritz en Hermann zelf fundamenten vast te leggen voor een nieuwe bedrijfsstrategie. Hier begon de bouw en de echte lancering van een sieradenmerk. Sindsdien werkt Niessing met eigen ontwerpers en een eigentijds design. De beginselen hiervan zijn gebaseerd op de principes van Bauhaus.

In oktober 2008 heeft het bedrijf Gebr. Niessing GmbH & Co. te maken gehad met een faillissement, als gevolg van een financiële crisis in het bedrijf. Op 1 mei 2009 is de nieuwe Niessing Manufaktur GmbH & Co. KG begonnen met de aandeelhouders Klaus Kaufhold, Johanna Lenz Kaufhold en Günter Henrich. Vervolgens hebben de aandeelhouders geïnvesteerd in de fabriek en de Niessing winkels. Hierdoor loopt het merk Niessing weer goed en kan het je verschillende mooie trouwringen aanbieden.

n201985

Linkruil.org

Comments are closed.