Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een koffer voor op reis

De juiste koffer vinden is nog niet zo makkelijk. Je moet met zoveel rekening houden om de juiste koffer te vinden. Welke maat, hoeveel liter inhoud en hoeveel kilo mag ik mee aan boord van het vliegtuig? Informeer daarom ook altijd bij jouw luchtvaartmaatschappij welke maten zij hanteren. De verschillen tussen koffers kunnen grote invloed hebben op uw reisplezier. Helaas bestaat er niet zoiets als de perfecte koffer. Elke reis vraagt namelijk iets anders van uw koffer. Als u bijvoorbeeld maar een of twee dagen op reis gaat, heeft u waarschijnlijk maar een kleine koffer nodig. Mocht die kleine koffer ook nog als handbagage mee mogen in het vliegtuig, dan bespaart u ook nog eens geld! Gaat u echter voor een langere periode op reis, dan is een grotere koffer noodzakelijk. Daarnaast hebben veel mensen persoonlijke voorkeuren voor koffers. De een hecht meer waarde aan design dan de ander bijvoorbeeld, maar ook in de functionaliteit hebben mensen verschillende voorkeuren. Sommige mensen nemen genoegen met een degelijke koffer zonder accessoires, anderen willen een geavanceerd slot, wieltjes of extra vakjes. Allemaal dingen die afgewogen dienen te worden bij de aankoop van een koffer.

Het juiste formaat vinden voor je koffer

Handbagage

Handbagage koffers mag je mee aan boord nemen in het vliegtuig. De internationale norm handbagage) is 56 x 45 x 25 inclusief handvatten en wielen. Sommige “low cost” maatschappijen zoals Ryanair en Vueling hanteren soms strengere eisen dan de IATA norm. Informeer daarom ook altijd bij jouw luchtvaartmaatschappij.

Kleine maat koffer

Een kleine maat koffer is ideaal voor een weekendje weg, stedentrip of korte reis. De kleine koffer heeft een inhoud van 55 tot 70 liter. De hoogte maat varieert van 56 t/m 69 cm en is geschikt tot 15 kg aan bagage.

Midden maat koffer

De midden maat koffer is de meest verkochte koffer. Deze maat is ideaal voor de 20 kg bagage die vaak maximaal meegenomen mag worden bij vliegmaatschappijen. Deze koffer is geschikt voor een vakantie van 2 a 3 weken door zijn inhoud van 75 tot 95 liter. De hoogte van deze koffer varieert tussen de 70 en 78 cm.

Grote maat koffer

De grote maat koffer is geschikt voor de lange reizen. Maar kan ook gebruikt worden als bagage voor 2 personen. De liter inhoud is 96+ en de maten zijn 79+ cm in de hoogte. Let wel op dat deze koffers niet bij elke luchtvaartmaatschappij worden geaccepteerd! Informeer dus altijd goed bij de luchtvaartmaatschappij.

Linkruil.org

Comments are closed.