Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Frederique Constant

Genève is de meest bekende stad van Zwitserland naast de grote stad Zurich. Hier bevindt zich namelijk de Europese zetel van de VN. Ook het Internationale Rode Kruis regelt vanuit deze rijke stad zijn humanitaire acties. Genève is naast congresoord ook het centrum van cultuur en geschiedenis, van beurzen en tentoonstellingen. Vele horloges worden hier ontworpen en gemaakt.

Geneve is altijd een hoog ontwikkelde plaats geweest als het ging om het maken en ontwerpen van horloges. Het is nog steeds een belangrijk centrum voor de ontwikkeling en productie van horloges.

Het is dus niet zo gek dat ook de kantoren van Frederique Constant in dit centrum van deze specifieke ambacht gevestigd is.

Het horloge bedrijf is opgericht door Peter. C. Stas afkomstig uit Gouda en zijn echtgenote Aletta Bax in 1988. De naam van het bedrijf vloeit voort uit een samenvoeging van familie namen. De overgrootouders van Peter, Frederique Schreiner en Constant Stas.

Zo’n honderd jaar geleden was een van de overgrootouders van Peter, Constant Stas actief als fabrikant van klokwijzerplaten. Dit is een gecompliceerd karwei omdat het gaat om hoogwaardige mechanische uurwerken, en alleen sommige horloge bedrijven zijn nog in staat deze te produceren. Frederique Constant maakt deze uurwerken en gebruikt daarvoor volledig stof- en waterdichte horlogekasten, om de fijne mechaniek van deze horloge volledig te kunnen beschermen. De Heart Beat Manufacture van dit horloge merk is één van de mooiste voorbeelden als het gaat om deze ingewikkelde mechaniek.

Frederique Constant draagt het vaandel van precisie en heeft daardoor ook een grote voorsprong binnen de precisie horlogemakerij. Naast precisie wordt er ook veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van het ontwerp. De ontwerpen worden voornamelijk aangepast op bepaalde trends en de wensen van de klanten.

Om ervoor te zorgen dat de horloges jaren mee kunnen, worden de kasten van de horloges gemaakt van edelstaal. 18 karaat goud of platina. Vervolgens draagt het sterke saffierglas bij aan de ultieme bescherming van de wijzerplaat en het ingewikkelde uurwerk.

Linkruil.org

Comments are closed.