Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kleding maakt de man

We worden dikker, dat zie je aan onze kleding.

Dat mensen langzaam maar zeker aan dikker worden, dat wisten we al, maar we beginnen het nu ook terug te zien in de maten van de kleding die we kopen. We kopen met z’n allen steeds grotere maten kleding en dat zie je al van jongs af aan. Want ook kinderen hebben grotere maten kleding nodig.

Het is zelfs zo dat TNO in 2014 een nieuwe maattabel uit heeft laten komen. De nieuwe maattabel geeft de nieuwe maten voor kleding aan. De vorige maattabel met maten voor kleding stamde nog uit 2002. Uit de maten voor kleding die we in de nieuwe maattabel zien blijkt dat we als Nederlanders niet meer langer worden, maar wel dikker. De maten voor kleding volgens de nieuwe maattabel houden namelijk dezelfde lengtemaat, maar uit de tabel blijkt tegelijkertijd ook dat onze kleding wijder wordt. De maat van de taille neemt ongeveer met 1 tot 4 centimeter toe.

We hebben met z’n allen dus grotere kleding nodig. Dat is nog tot daar aan toe en eventueel te overkomen, als we met z’n allen grotere kleding gaan dragen is het nog wel te overzien, maar TNO en het VUmc laten ook weten dat het aantal kinderen met ernstig overgewicht in de afgelopen 30 jaar schrikbarend is toegenomen. Deze ontwikkeling is helaas wel een stuk zorgelijker dan dat onze kleding een andere standaard qua maten krijgt.

Linkruil.org

Comments are closed.