Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Rado

De geschiedenis van Rado speelt zich af in een klein afgelegen plaatsje in Zwitserland. Lengnau. De drie gebroeders Schlup groeien daar op en in de loop der jaren beginnen ze samen de Schlup & CO uurwerkenfabriek in Lengnau.

Veertig jaren later vormen ze de uurwerkenfabriek om tot het Rado Uhren AG en wordt tegelijkertijd de eerste horloge collectie van Rado gepresenteerd. Het fabriekje groeit uit tot een merknaam en een groots bedrijf.

In 1962 lanceerde Rado het eerste kras vaste horloge de DiaStar Original. Sinds die tijd vinden er unieke ontwikkelingen op high-tech gebiedt plaats en worden de eerste duikhorloges van Rado gepresenteerd.

De meest spectaculaire ontdekking tot nu toe is de uitvinding van de Rado high-tech diamant in 1996. Vanaf 2004 worden de horloges onder de naam V10K met deze coating in serie geproduceerd door heel Europa. Met de hardheid van precies 10 duizend Vickers zijn en blijven deze horloges de meest krasvaste en de meest hardste horloges ter wereld.

De afgelopen jaren loopt het horloge merk voor door allerlei ontdekkingen in een aanhoudende zoektocht naar nieuwe materialen en technologie├źn. Bijvoorbeeld de ontdekking van een mengeling van high-tech keramiek en metaal. Hieruit volgde innovatie van de dunste keramische horloge ter wereld. Het succes van dit bedrijf blijkt ook uit het feit dat Rado als merk al meer dan 30 internationale design prijzen op haar naam heeft staan. Waaronder het Good Design Awards.

Het merk kan met zekerheid zeggen dat het een van de meest ontwikkelde en vooruitstrevende horlogemerk ter wereld is geworden de afgelopen jaren. Het bedrijf rekent nu ruim 470 mensen in dienst in 31 verschillende landen. Daarbij komen al de duizenden verkooppunten van de horloges.

Sinds het begin in Lengnau, Zwitserland, heeft Rado steeds het doel gehad om nieuwe terreinen te veroveren met hun eigen merkfilosofie “als we ons dat kunnen voorstellen, kunnen we het halen”.

 

 

 

Linkruil.org

Comments are closed.