Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Soorten Borduur Draden voor Breiwerk en Wanneer U Ze Moet Gebruiken

Borduurwerk is een traditionele kunst die aan ons is overgeleverd door onze grootmoeders. Borduren is een zeer delicate kunst en wordt vaak met de hand gedaan. Vandaag de dag, dankzij de technologische vooruitgang, is ook een borduurmachine aantrekkelijk voor designers en klanten. Parels, kralen, pailletten en verscheidene andere decoratieve elementen worden vaak gebruikt om een design esthetischer te maken. Moderne naaimachines gebruiken verschillende draaien om borduurwerksteken te maken. De fijnere details van deze kunst hangen niet enkel af van de vaardigheden van de persoon, maar ook van de keuze van de kleur, het soort draad en het gewicht.

Naaigaren om te breien komen in een breed gamma van kleuren. De zes onderdelen van de garen kunnen gescheiden worden. Waardoor de dikte aangepast kan worden naar de wens van de gebruiker. Borduur wol is iets zwaarder en wordt gebruikt om tapijten te maken. Matte wol bestaat uit vijf-lagige draden die een matte afwerking geven aan het design. Perzische draden bestaan meestal uit drie-lagige draden bestaand uit synthetische of wollen vezels.

➢ Katoenen en zijden draden voor borduurwerk
Parel katoenen draden zijn gekend voor borduurwerk zoals breien, kantwerk, kruissteken en zo voort. Zijden draden geven gewoonlijk een unieke toets aan het werk. Ook al is een zijden draad duur, zijn vele soorten (zoals mori zijde, belle zijde, serica zijde) helpen om een klassieke toets toe te voegen aan de gebreide versieringen. Lichte zijde draden, anderzijds, worden gebruikt om patronen op gevoelige stoffen aan te brengen. Deze worden speciaal gebruikt voor manueel borduurwerk. Zware zijde draden zijn perfect voor machinaal naaien.

➢ Metallische draden voor borduurwerk
Metallische draden zijn algemeen beschikbaar en zijn geschikt voor brei doeleinden. Ze worden gemaakt door een draad in het midden te plaatsen en vervolgens in een metalen folie te wikkelen. Er wordt een laag polyester toegevoegd aan de folie om het te kleuren. Een laag met zilveren legering versterkt de draad. Metallisch draden van zilver, goud, platina en koper geven een glanzende toets aan het borduurwerk. De borduurders kunnen de dikte van de metallische draad kiezen.

➢ Rayon draad voor borduurwerk
Rayon draden worden gewoonlijks gebruikt om kleine letters te borduren of om een fijner design te creëren. Deze zijn glanzende synthetische draden. De borduurders gebruiken rayon draad bij het breien om kenmerkende en heldere designs te maken. Ze kunnen altijd gebruikt worden voor grotere designs en letters op lederen jassen. Fluorescerende draden, die afgeleid zijn van rayon draden zijn ook populair voor borduurwerk designs, motieven, logo’s of letters mee te creëren. Deze zullen dan zelfs zichtbaar zijn in het donker.

➢ Monolon draad voor borduurwerk
Monolon draad wordt meestal gebruikt om te naaien op kant, op linten of op zaken die een blinde steek nodig hebben. Deze draden zijn fijne, doorzichtige nylon draden die dus perfect zijn voor blinde zomen of onzichtbare steken. Dit type van draad is gekend voor zijn levensduur.

Goudborduren draden zijn ook beroemd onder de borduurders. Borduurwerk draden zijn hoofdzakelijk gemaakt van zowel natuurlijke als synthetische vezels. U kan nu makkelijk de vereiste borduurwerk draad kiezen om mee te breien. Er zijn een aantal borduurwerk draden geschikt om mee te breiden.

Linkruil.org

Comments are closed.