Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Stevige harde koffers

Mensen die op een lange vakantie gaan geven vaak de voorkeur aan  harde koffers ten opzichte van zachte koffers. Dit komt doordat ze stevig zijn en daardoor bestand zijn tegen de ruwe omgang op luchthavens. Daarnaast hebben harde koffers geen ritssluitingen waardoor er niet zomaar iets ingestopt of uitgehaald kan worden.

Nieuwe ontwikkelingen

Er worden steeds strengere eisen gesteld aan koffers door luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor worden koffers steeds lichter gemaakt maar nog wel met dezelfde sterkte. De materialen die voor harde koffers worden gebruikt zijn steeds geavanceerder en bijna onbreekbaar. Enkele voorbeelden hiervan zijn ABS en polycarbonaat. Een materiaal waar Samsonite haar koffers van maakt is Curv. Dit wordt ook gebruikt voor de productie van kogelwerende vesten. Dit materiaal is lichtgewicht, bijna onbreekbaar en ook nog eens krasbestendig. Ook de gebruikte binnen materialen zijn per koffer verschillend. Een andere ontwikkeling is dat harde koffers uitgevoerd worden met een speciale ritssluiting. Hierdoor wordt de sloten niet meer verbogen en kunnen de koffers meer extern gewicht opvangen bij het transporteren.

De mogelijkheden van harde koffers

Harde koffers zijn er in verschillende formaten en met verschillende trolley systemen. Zo heeft elke leverancier natuurlijk wel zijn eigen voorkeur maar je ziet dus toch wel verschillen die vooral in de prijs tot uiting komen. Harde koffers worden vaak uitgevoerd met 2 of 4 wieltjes. Let erop of de wieltjes ook 360 graden kunnen draaien want dit is gewoon gemakkelijk bij het transport. Er zijn bovendien verstelbare hendels waarmee u uw koffer eenvoudig kunt vervoeren en op verschillende hoogtes vast kunt zetten. Voor de veiligheid van kostbare reisbagage zijn er ook verschillende sloten beschikbaar. Het TSA slot is het meest gebruikt maar er zijn ook nog koffers die met gewoon een sleutelslot worden geleverd. Kortom de koffers zijn er in verschillende uitvoeringen en dit maakt natuurlijk ook het verschil in prijs. Daar waar een koffer er aan de buitenkant wellicht hetzelfde uitziet is er toch een groot verschil.

Linkruil.org

Comments are closed.