Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Stropdas bij een sollicitatie, doen of niet?

Als je naar een sollicitatie gesprek gaat (en dan hebben we het in dit geval over een kantoorbaan, niet een sollicitatie gesprek voor een timmerman bijvoorbeeld) zien veel mensen het als een must om een stropdas te dragen. En dat is het eigenlijk ook wel, dus draag maar gewoon een stropdas naar je belangrijke sollicitatie. Een stropdas straalt namelijk macht uit, en het laat zien dat je het serieus neemt.

Naast een stropdas is het aan te raden om ook nog wat meer aan te doen šŸ˜‰ Let hier ook goed op, want dit kan nog wel eens doorslaggevend zijn, hier enkele tips:
– Draag donkere kleuren (stralen ook macht uit, en dat komt nou eenmaal beter over)
– Nette donkere schoenen (absoluut geen sneakers, dit komt niet formeel over!)
– Eventueel matchende schoenen, riem en stropdas.
– Beter te formeel dan te informeel

Achter deze tips zit natuurlijk gedachte, en dan vooral het psychologische aspect. Mijd bijvoorbeeld felle kleuren. Mensen met die houden van felle kleuren zijn vaak uitgesproken karakters die sterke individuele eigenschappen hebben. Dit betekent natuurlijk niet dat het een slecht persoon is, maar als je het strategisch bekijkt is het beter om je wat minder kleurrijk op te stellen.

Zoals gezegd is het je aan te raden om een stropdas aan te doen als je naar een sollicitatie gesprek gaat, maar niet als je die toch nooit draagt tijdens je functie (denk ook aan de postbode).
Als je voor een functie als manager komt, dan is een stropdas zeker wel een must. Omdat je dan veel in contact bent met de klanten, zal je een mooie, zakelijk stropdas moeten hebben. Een effen blauwe stropdas kopen is een veelvoorkomende strategie. Blauwe straalt namelijk rust uit.

Linkruil.org

Comments are closed.