Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tag Heuer

Edouard Heuer opent op 20 jarig leeftijd een kleine horloge werkplaats. Zijn eerste  echte horloge werkplaats. Dit speelt zich allemaal af in het Zwitserse stad Jura. Sinds 1860 is Tag Heuer uitgegroeid tot een wereldberoemde merknaam en horloge bedrijf

Op het gebied van de technologie voor horloges was Heuer altijd vooruitstrevend en door al zijn vele uitvindingen is zijn horlogewerkplaats ontwikkeld tot een gigantisch bedrijf. Mede door samenwerkingen met verschillende partners. Samenwerken was namelijk een belangrijk uitgangspunt voor Heuer.

Het belangrijkste van de horloges van Tag Heuer is de snelheid. En dit bleef ook altijd een hele belangrijke rol spelen door de jaren heen.

Één van de belangrijkste uitvindingen van Edouard Heuer was een zogenoemde opwindsleutel met een kroon. Dit zorgde voor een geboorte van een nieuwe generatie uurwerken. Een paar jaar later traden zijn zoons toe in de horloge wereld. Zijn zoons zagen al snel in dat tijd een belangrijke rol speelde en nog steeds speelt in de sportwereld. En zo richten ze zich op tijdsinstrumenten zoals de stopwatch en de 12-uur dashboard chronograaf voor auto’s en vliegtuigen. Na 1920 wordt ook de zeilsport erbij betrokken.

In 1960 steekt Heuer de oceaan over richting Amerika en vestigt zijn kantoor in de welbekende wereldstad New York. In 1962 gaat de Amerikaanse astronaut John Glenn met een Tag Heuer horloge de ruimte in, waardoor de Heuer Tag horloge de eerste horloge in de ruimte werd. Ook worden de horloges onder de filmsterren erg bekend en begint het merk zich steeds verder uit te slaan over de wereld heen

Een paar jaar later word Heuer overgenomen door Techniques d’Avant Garde en sindsdien is de naam Tag Heuer. De horloges hebben een hoogwaardige kwaliteit en staan bekend om de sportieve draai die de zoons van Heuer er aan gegeven hebben in de vroegere jaren.

Linkruil.org

Comments are closed.