Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Trouwen

spot-peanut

De cultuur in Nederland is door de jaren heen veranderd, telefoneren maakte de brievenpost ouderwets en onhandig. Hierdoor werd de vrije tijd besteding van het  zelf kaarten maken vergeten. Typemachines en computers maakte het schrijven langdradig en overbodig, hierdoor werden de literaire geschreven verhalen en dagboeken minder interessant voor de samenleving. Een van de grootste cultuur veranderingen is de TV geweest, je leerde culturen uit andere werelden kennen, en nam deze zonder enig besef over. Maar hebben deze veranderingen ook effect gehad op het trouwen van een geliefd stel deze tijd?

Het woord trouwen hoor je niet vaak meer deze tijd. Trouwen wordt zelfs als ouderwets gezien. De gebeurtenis is echter door de jaren heen sterk veranderd, maar het beeld van een trouwerij voor veel mensen niet.

Het perfecte rolmodel voor een bruidegom blijft een dame in een lange sneeuw witte jurk, met haar haar perfect opgestoken en een lange sluier. Achter haar aan lopen de bruidsmeisjes in bijpassende kleine jurken, de sluier optillend, of gooiend met bloemen over het lange kerkpad. Het rolmodel van de bruidegom komt nog steeds voor als een man trots en strak in pak, vooraan in de kerk met de glinstering van een gelukkige toekomst vol liefde in zijn ogen starend naar zijn bruidegom.

Natuurlijk, de trotste glinstering, en de pracht en praal van de bruiloft zijn niet verandert. Maar een trouwerij kan overal plaatsvinden, een kerk of een sprookjesachtig bos zijn niet de enige locaties.

Het is belangrijk de traditie van trouwen voor te zetten in de leefwijzen die wij hanteren op dit moment, hierbij kunnen verschillende aspecten bij komen kijken. De jurk kan grote invloeden hebben, modern en strak zoals deze tijd omschreven wordt. Maar ook de trouwring speelt een grote rol. Een trouwring waarvan aantal jaren geleden men zei dat het een moderne ring was zal dat nu niet meer zijn. Het is van belang dat een ring deze tijd verantwoord en zijn vernieuwing uitstraalt. Een ring die het het trouwen waard maakt.

Linkruil.org

Comments are closed.