Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Trouwringen zijn duur en dit heeft met een aantal factoren te maken

maak-een-afspraak

 

Je trouwt hopelijk maar een keer dus een trouwring mag wat kosten. Het is een sieraad dat u de rest van uw leven draagt dus het is niet slim om te besparen op materiaal of design. Los van de trouwringen is een bruiloft een duur grapje. De locatie, het feest en de kleding slokken een groot deel van het budget op. Omdat het fijn is als u een beetje een idee heeft van de totale kosten van uw trouwerij, is het prettig om te weten wat uw trouwringen ongeveer gaan kosten. De prijs van trouwringen hangt van een aantal factoren af.

Ten eerste, is het gewicht van het gebruikte edelmetaal een belangrijke prijsbepalende factor. Edelmetalen zijn erg kostbaar dus het gewicht van een trouwring bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van uw trouwring. Populaire edelmetalen zijn goud en platina. Gouden trouwringen zijn er in een aantal kleuren. Rood en witgouden trouwringen worden steeds populairder en zijn een mooi alternatief op de standaard geelgouden trouwring. Platina Lijkt qua uiterlijk op zilver, maar is veel geschikter voor gebruik in trouwringen. Het oxideert namelijk niet.

Ten twee, is het inleggen van een diamant een prijsbepalende factor. Diamanten zijn de meest gewilde edelstenen op aarde. Door de grote vraag en het kleine aanbod zijn diamanten erg kostbaar. Trouwringen met diamant worden daarom in een klap een stuk duurder. Hoe duur een diamant is hangt van het aantal dingen af. Houd er sowieso rekening mee dat een trouwring met diamant erg kostbaar is.

Ten derde, is het ontwerp een prijsbepalende factor. Net zoals dat bij een trouwjurk ook het geval is betaal je een hoge prijs voor design. Design trouwringen van bepaalde juweliers kunnen daarom erg duur zijn. Bepaalde bewerkingen zijn tijdrovend en daarom duur. Een vakman zoals een edelsmid is niet goedkoop, dus hoe meer uur hij aan uw trouwring werkt, hoe duurder uw uiteindelijke ring wordt.

Voordat u op zoek gaat naar een trouwring is het handig om met deze factoren rekening te houden. Zo weet u wat u ongeveer kwijt bent aan uw trouwring en komt u niet voor verrassingen  te staan.

Linkruil.org

Comments are closed.