Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Varianten van marktplaats

Steeds meer varianten van marktplaats worden uit de grond gestampt en facebook speelt hier goed op in. Ook via facebook kun je een zogenaamde groep starten, waarbij verschillende producten tegen bodemprijzen worden aangeboden, zo ook kleding. Veel mensen hopen op deze manier toch nog een klein beetje aan hun kleding te verdienen.

 

Vooral veel kinderkleding wordt via deze marktomgeving gekocht. Dit omdat de kleding stukken goedkoper is dan in de winkel en kinderkleding regelmatig vernieuwd moet worden. Dit omdat kinderen vaak erg snel uit hun kleding groeien.

 

Dit systeem is eigenlijk van de kringloop afgekeken, waarbij u ook goedkoop aan tweedehandskleding kunt komen. U verdient echter geen cent door het inleveren van deze kleding en dus is het voor het inruilen niet lonend om dit te doen. Om deze reden proberen ook veel mensen hun kleding kwijt te raken door marktplaats omgevingen. Als dit niet werkt en mensen zijn het zat, dan brengen ze alsnog vaak hun kleding bij kringloopwinkels of in containers waar veel kleding wordt ingezameld.

Veel mensen maken gebruik van het systeem van Facebook, omdat dit een soort vertrouwensband schept. Vaak kennen mensen elkaar al via andere mensen, waardoor ze het idee hebben dat ze deze mensen beter kunnen vertrouwen. Ook vinden mensen het vaak een fijner idee om tweedehandskleding te kopen van iemand die ze al kennen, dan om kleding te kopen van een vreemde.

Tegenwoordig zijn veel mensen toch eerder geneigd om tweedehandskleding te kopen, maar dan wel via iemand die ze kennen.

Linkruil.org

Comments are closed.