Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waardoor ontstaan de grote prijsverschillen van trouwringen

geelgoud__50659fefb93c8

 

Voor trouwringen zijn er enorm veel mogelijk, bijna eindeloos. Maar aan alle deze trouwringen hangt ook een ander prijskaartje natuurlijk. Hoe komt het dat trouwringen van hetzelfde materiaal, bijvoorbeeld goud, nog steeds zo veel van prijs kunnen verschillen. En trouwringen van andere materialen zoals platina of zilver kunnen ook een groot prijsverschil vormen.

Gouden trouwringen kunnen worden uitgevoerd in witgoud, roodgoud of geelgoud. Tegenwoordig worden er steeds meer kleuren ontdekt die gemaakt kunnen worden met goud, zoals bijvoorbeeld ook blauwgoud. Dit zie je nog niet vaak terug. Roodgoud en witgoud zijn legeringen, het is goud gemengd met een ander metaal. Voor roodgoud wordt geelgoud gemengd met koper en voor witgoud wordt geelgoud gemengd met palladium. Witgoud is daardoor iets kostbaarder dan roodgoud en ook dan geelgoud. Daarnaast speelt ook het karaatgewicht een rol. Hoe zuiver is het goud? 24 karaat wil zeggen dat het goud voor honderd procent zuiver is. Dit wordt niet gebruikt voor sieraden, omdat dit materiaal te slap is om mee te werken. De meest gebruikte karaten zijn 14, 18 en 22. Het spreekt bijna voor zich dat 22 karaat duurder is dan 14 karaat omdat hier meer puur goud in verwerkt zit.

Het edelmetaal platina is nog kostbaarder dan goud, omdat dit schaarser is in de natuur. Het wordt minder snel gevonden en is moeilijker te bewerken tot een sieraad. Zilver daarentegen is goedkoper dan goud, omdat dit een lager edelmetaal is wat sneller zal beschadigen en het wordt meer gevonden in de aarde.

De diamant of edelsteen die verwerkt wordt in de trouwring speelt ook een erg grote rol. Diamanten zijn erg prijzig en zal de prijs van een ring dus flink omhoog halen. De helderheid van een diamant, dus hoe mooi deze schitterd en hoe mooi het licht door de steen weerkaatst speelt ook mee in de prijs. Edelstenen, zoals saffier, worden ook vaak gebruikt voor sieraden. Edelstenen zijn vaak minder kostbaar dan een diamant wat de prijs minder zal laten stijgen dan een diamant.

Linkruil.org

Comments are closed.