Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is het verschil tussen ondergoed en lingerie?

De termen ondergoed en lingerie worden soms door elkaar gebruikt, terwijl er toch een aantal kenmerkende verschillen zijn tussen beide termen. Technisch gezien behoort alle lingerie tot de groep ondergoed, maar niet alle ondergoed is ook lingerie. Ondergoed wordt over het algemeen gedragen uit praktisch oogpunt en voor comfort, door zowel mannen als vrouwen. Lingerie daarentegen wordt meestal gedragen door vrouwen, omdat het aantrekkelijk is. Regulier ondergoed is doorgaans goedkoper dan lingerie en is veel langer van formaat.

Ondergoed wordt, zoals de naam al doet vermoeden, onder de kleding gedragen en heeft verschillende functies. Ten eerste zorgt ondergoed er voor dat bovenkleding schoon blijft, doordat bijvoorbeeld zweet van de huid wordt geabsorbeerd. Daarnaast kan ondergoed de functie hebben om extra warmte te bieden in koude dagen. Ondergoed biedt ook vaak ondersteuning, als het gaat om bijvoorbeeld een BH.

Mannen hebben een ruime keuze als het gaat om ondergoed en kunnen kiezen uit boxershorts, onderbroeken en slips. Voor vrouwen zijn de mogelijkheden nog groter. Zo kunnen vrouwen kiezen uit het traditionele ondergoed, maar ook uit ontelbaar veel lijnen aan lingerie, zoals bijvoorbeeld lingerie van het merk Sjjans.

Voor vrouwen heeft lingerie een compleet andere functie dan ondergoed voor mannen. Lingerie is niet gemaakt om extra warmte of comfort te bieden, maar heeft als voornaamste doel om sensualiteit uit te stralen. Daarnaast is lingerie bedoeld voor de vrouw om mannen te verleiden en hun lichaam tentoon te kunnen stellen. Vrouwen voelen zich meer vrouw bij het dragen van lingerie en geven net dat stukje extra elegantie.

Linkruil.org

Comments are closed.