Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Alles wat je moet weten over VCA Basis

Wil jij jouw VCA Basis diploma halen? Dan zijn er voldoende mogelijkheden om het diploma in het bezit te krijgen. De veiligheid staat immers altijd voorop op de werkvloer, waardoor dit diploma een goede basis kan geven. Daarbij zijn er ook meerdere plekken waar je de cursus kunt gaan volgen en je jouw kennis kunt vergroten. Een van de specialisten waar je naar kunt gaan kijken is In1keerVCA. Maar wat houdt deze cursus precies in en wat ga je allemaal leren? Onderstaande informatie geeft jou alle kennis die je nodig hebt om jouw eigen cursus te gaan starten. 

 

Met VCA Basis bedrijfsongevallen voorkomen 

VCA Basis is een veiligheidsdiploma. Het staat voor Checklist Aannemers Basisveiligheid en is een cursus die volledig gericht is op veilig en gezond werken. De cursus is speciaal voor uitvoerende medewerkers die geen leidinggevende rol binnen de organisatie uitvoeren. Uiteindelijk zul je de basiskennis bijgespijkerd krijgen, zodat je onveilige situaties kunt herkennen en aan de hand van jouw handelingen eventuele bedrijfsongevallen kunt voorkomen. Het is daarom een goede cursus voor wanneer mensen werken in een omgeving met veel verschillende risico’s. Het diploma wordt soms door werkgevers gevraagd voordat iemand aan de slag kan gaan. 

 

Verschillende cursusvormen bij VCA Basis 

Bij VCA Basis kun je kiezen uit verschillende cursusvormen. Zo kan er gekozen worden voor een klassikale cursus, maar ook via e-learning of een online cursus. Het is daarom eenvoudig te combineren met verschillende werkzaamheden die je gedurende de dag uit moet voeren. Je hoeft jouw werkzaamheden dus niet meer te laten liggen om meer te leren over veiligheid, maar combineert het allemaal om jouw perspectief op de arbeidsmarkt te kunnen vergroten. Het gaat er immers om dat je het uiteindelijke diploma kunt gaan overhandigen wanneer hier naar gevraagd wordt. 

 

Verschillende onderwerpen worden behandeld 

Tijdens VCA Basis leer je over de wet- en regelgeving van arbeidsveiligheid, het herkennen van onveilige situaties en de maatregelen die je kunt treffen om ongelukken te voorkomen. Daarbij wordt er onder andere gekeken naar de verschillende werkplekken en wat je allemaal kunt verwachten. Tijdens de cursus krijg je handvatten om mee te gaan werken, waardoor het in de praktijk ook eenvoudiger toegepast kan gaan worden. Uiteindelijk komt er ook een deel gevaarlijke stoffen en elektriciteit bij kijken. De basis is voor iedereen nodig om op de werkvloer goed te kunnen handelen. 

 

Voorbereiden voor het examen van VCA 

Voordat je de VCA Basis af kunt ronden, moet je een examen afleggen. Tijdens dit examen wordt alles gevraagd over wat je hebt geleerd in de cursus zelf. Doordat het allemaal bij de basis blijft, hoef je er geen uitgebreide kennis over te hebben. Het gaat er voornamelijk om dat je weet wat je allemaal zou moeten doen op de werkvloer en hoe de gevaarlijke situaties onder controle kunnen worden gehouden. Zo maak je de werkvloer niet alleen voor jezelf veiliger, maar ook voor de mensen om je heen. De cursus is er daarom voor iedereen. 

Linkruil.org

Comments are closed.