Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Credit management opleiding

Steeds meer bedrijven besteden aandacht aan creditmanagement. Dit is een onderdeel van de financiële administratie waarbij onder andere uitstaande facturen op tijd worden geïnd. Tevens beoordelen credit managers de kredietwaardigheid van klantcontacten en onderzoeken ze debiteurenrisico’s. Bij een credit management opleiding komen al deze aspecten aan bod. Hoe ziet de opleiding tot credit manager er precies uit?

Het brede takenpakket van een credit manager

De populariteit van de credit management opleiding is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Steeds meer bedrijven maken gebruik van het specialisme van een credit manager. Credit managers spelen een onmisbare rol binnen een bedrijf en de kennis die je opdoet tijdens de studie komt altijd van pas.Ze hebben een breed takenpakket en moet zowel cijfermatig als strategisch en commercieel kunnen denken. Tijdens de opleiding credit management op het HBO ontwikkel je al deze vaardigheden. Uiteindelijk moet je als credit manager in staat zijn om geld op tijd te innen, zodat de financiële risico’s voor een bedrijf beperkt blijven.

De opleiding credit management

Tijdens de opleiding credit management komen leer je alles over financieel beleid en de vele termen die daarbij komen kijken. Zo komen onder andere kredietbeleid, verkoopbeleid en de aanpak van wanbetalers aan de orde. Je volgt vakken over kredietverzekering, debiteurenrisico’s en telefonisch incasseren. Ook factoring, krediet verzekeringspolissen en de juridische aspecten van debiteurenbeheer komen uitgebreid aan de orde. Zo gaat een van de vakken in op de wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp). Deze onderwerpen maken allemaal deel uit van de basiskennis van een credit manager. Andere financiële onderwerpen die tijdens deze HBO opleiding zeker kunt verwachten zijn als volgt:

  • Vormen van credit management
  • Credit Management en administratie
  • Meting en sturing kredietbeleid
  • Jaarrekening
  • Incasso instrumenten
  • Vermogensrecht
  • Zekerheidsrechten
  • Leverings- en betalingsvoorwaarden

Theorie gekoppeld aan praktijk

Tijdens de opleiding wordt de theorie regelmatig gekoppeld aan de praktijk, zodat je na het behalen van het diploma credit management direct aan de slag kan. Een credit manager zorgt voor meer rendement en liquiditeit van een bedrijf. Ook de relatie met je klanten gaat dankzij goed financieel management vooruit. Credit management is dan ook onmisbaar wanneer je succesvol wilt ondernemen. Veel bedrijven krijgen te maken met wanbetalers. Een credit manager weet precies hoe je moet handelen in dergelijke situaties. Hij of zij heeft zowel financiële als juridische kennis en weet hoe je een incassoprocedure moet opstarten.

Voor wie is de opleiding creditmanagement geschikt?

De HBO opleiding credit management is onder andere geschikt voor financieel medewerkers of personen die meer willen weten van financieel-economische zaken zoals krediet en incasso. Ook is deze opleiding een goede aanvulling op de kennis van accountmanagers en salesmanagers. Ook zelfstandig ondernemers die betere betalingsafspraken willen maken met klanten halen voordeel uit een opleiding tot credit manager.

Linkruil.org

Comments are closed.