Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De eerste autorijles

 

De allereerste rijles kan een zenuwslopende ervaring zijn. Wennen aan een auto, de pedalen en knopjes kan allemaal tegelijk overweldigend lijken. Een ervaren bestuurder weet dat het besturen van een auto veel meer dan alleen het sleutel in het contact doen en vervolgens wegrijden. Een nieuwe bestuurder zal moeten wennen aan een ritueel, elke dat hij of zij in een auto zit. Zorg daarom dat je niet te ver van huis een autorijschool zoekt, woon je in Dordrecht zoek dan een autorijschool Dordrecht.

Wat doen?

Een bestuurder moet de stoel aanpassen, zodat het comfortabel is en de voeten de pedalen bereiken. Daarnaast zorgt hij of zij dat de binnen-, zij- en achterspiegels een duidelijk zicht op de weg geven. Het is zeer gevaarlijk om te rijden als je geen ander verkeer kan zien, zoals andere automobilisten, voetgangers, fietsers en kinderen.

Luisteren

Het maakt niet uit of je 18 of 80 jaar oud bent, als je een nieuwe bestuurder bent, moet je luisteren naar de instructies van de ervaren bestuurder die naast je zit. Het luisteren naar instructies is niet vernederend, het is alleen om je te helpen. Vat commentaar niet op als aanvallend. De persoon naast je probeert je immers nieuwe vaardigheden te leren. Vergeet dan ook niet dat je nog aan het leren bent om te rijden. Jij bent immers geen leraar! Wacht daarom ook niet te lang met je het halen van je theorie.

Na de les

Na je eerste rijles, kan je een beetje wennen aan autorijden. Er is zeker veel om te onthouden tijdens het rijden. Maar als je verder ervaring op doet, zul je in staat zijn om dingen automatisch te doen zonder dat je het zelf doorhebt, zoals het omdoen van je gordel, schakelen, het aanpassen van je spiegels en ga zo maar door.

Linkruil.org

Comments are closed.