Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De eigenschappen van een heftruckchauffeur

Als heftruckchauffeur draag je een veel verantwoordelijkheid met je mee. Je zorgt er iedere dag voor dat de goederen op de juiste plek terecht komen. Zodra de vrachtwagen gearriveerd is, begint je werkdag. Je zorgt ervoor de het ontvangst goed verloopt. Vervolgens sla je het op in het magazijn en bereid je het zo voor dat het weer getransporteerd kan worden naar de volgende schakel. Dit alles doe je natuurlijk met een heftruck. Maar daarnaast kan je ook gaan werken met reachtrucks, stapelaars, zijladers, pallettrucks, orderverzamelaars en meer.

Je taken

Je taken lopen goed in elkaar over. Zo zorg je dagelijks voor een goede overdracht van de goederen. Je controleert de lading die binnen is gekomen en die er uit gaan. Je dient ook orders te verzamelen, zodat deze de deur uit kunnen naar een klant. Met deze interne en externe klanten heb je contact. Je bent verantwoordelijk voor het gehele magazijnbeheer.

Om de voorraad te controleren, maak je gebruik van softwareprogramma’s. Zo kun je eenvoudig de voorraad controleren en beheren. Je ziet het direct als je een tekort hebt aan goederen. Deze mensen kunnen werkgevers goed gebruiken in hun magazijn. Je bent dan ook vooral werkzaam in het magazijn van distributeurs of in andere opslagplaatsen.

Om te kunnen werken als heftruckchauffeur, is het belangrijk dat je de juiste eigenschappen hebt om in het magazijn te kunnen werken. Het wordt erg gewaardeerd als je zelfstandig kunt werken. Dit betekent niet dat je alles in je eentje doet, want je werkt ook in teamverband.

pellettruck

 

Pietjes precies

Daarnaast ben je als chauffeur van een heftruck erg nauwkeurig en heb je een goed ruimtelijk inzicht. Dit is belangrijk als je in het intern transport aan de bak wilt. In het magazijn staat veiligheid natuurlijk voorop. Daar dient iedere medewerker zich aan te houden. Daar hoort bij dat je ordelijk bent, zodat niet alles in het magazijn blijft slingeren.

Linkruil.org

Comments are closed.