Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Haal jouw scooterrijbewijs in 1 dag!

Je bent 16 en je fietst elke dag naar school. En je ziet veel oudere vrienden van je al op een scooter rijden. En dat wil jij ook wel. Dat gevoel van vrijheid en dat de wereld op je 16e al aan je voeten ligt. Veel mensen denken dat het halen van een rijbewijs erg moeilijk is en erg lang duurt. Integendeel! Je kunt jouw scooterrijbewijs in 1 dag halen. Het enige wat je hoeft te doen is je bij ons aanmelden en wij verzorgen een dagcursus waarin we je helemaal klaarstomen voor het praktijkexamen wat direct daarna is!

Het theorie examen

Om te kunnen deelnemen aan het praktijkexamen moet je eerst in bezit zijn van een theorie examen. Deze moet je behalen op een locatie van het CBR. Wanneer je deze test hebt behaald ontvang je een certificaat op je DigiD waarmee je het bewijs hebt dat je gevorderd genoeg bent om deel te mogen nemen aan het verkeer. Een bijkomend voordeel van dit examen is dat je ook meteen ervaring op doet voor het auto of motor examen in de toekomst. Want met een autorijbewijs krijg je een scooterrijbewijs er bij, maar met een scooter rijbewijs krijg je helaas geen vrijstelling van het theorie examen voor een autorijbewijs.

Het behalen van het praktijkexamen

Het praktijkexamen vind plaats op de openbare weg. Om je goed voor te bereiden op het examen leren we je alle skills die je nodig hebt om veilig aan het verkeer deel te nemen. Het examen is vervolgens een ritje rijden waarbij er een examinator achter je aan rijdt en let op een aantal onderdelen die wij je vooraf al leren in de dagcursus. Wanneer je goed oplet en goed je best doet behaal je jouw scooterrijbewijs in 1 dag! Vervolgens moet je deze nog wel even aanvragen bij het gemeentehuis van jouw gemeente. En dan wensen wij jou veel plezier op je nieuwe scooter.

Linkruil.org

Comments are closed.