Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe gaat het auto theorie examen?

Het is bijna tijd voor jouw auto theorie examen en om je goed voor te bereiden ben je benieuwd hoe zo’n dag verloopt. In dit artikel lees je alles wat belangrijk is rondom het auto theorie examen. We bespreken wat je mee moet nemen naar het examen, hoe het examen gaat en de tijd en de eisen om te slagen.

 

Meenemen naar het examen

Allereerst is het belangrijk dat je een geldig identiteitsbewijs meeneemt naar je auto theorie examen. Dit kan een paspoort, identiteitskaart of scooterrijbewijs zijn. Ook is het belangrijk om te weten wat je reserveringsnummer is. Dit nummer vind je in de e-mail of brief je die hebt gekregen van het CBR of van je rijinstructeur.

 

Het auto theorie examen

Het auto theorie examen bestaat uit een deel gevaarherkenning en een deel over de verkeersregels en verkeersinzicht. De twee onderdelen lopen gewoon in elkaar over. Je haalt je examen pas als je voor allebei de onderdelen een voldoende hebt. Alle vragen hebben maar een goed antwoord.

 

Het examen duurt normaal gesproken een half uur, heb je extra tijd, dan heb je 45 minuten. In deze tijd moet je de 65 vragen maken. Dit zijn 25 vragen over gevaarherkenning en 40 vragen over de verkeersregels en verkeersinzicht. Van de 25 gevaarherkenningsvragen moet je er minimaal 13 goed hebben. Bij de vragen over verkeersregels en verkeersinzicht ligt dit aantal een stuk hoger, je moet namelijk 35 van de 40 vragen goed hebben. Dit betekent dat je 87,5% van deze vragen goed dient te hebben.

 

Als je je auto theorie examen hebt gehaald heb je nog 18 maanden om je praktijk examen te halen. Zo lang blijft het theorie certificaat namelijk geldig. Lukt dit niet? Dan zal je het hele auto theorie examen opnieuw moeten halen. Dit is natuurlijk zonde van al je moeite en het geld.

Linkruil.org

Comments are closed.