Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kinderveiligheid

In Nederland zijn we vrij ver op gebied van kinderveiligheid, maar nog niet overal wordt er uitgehaald wat er in zit. Een veilige leefomgeving voor kinderen is een must, zowel in de thuis omgeving als de leeromgeving. Op plaatsen waar veel kinderen samen komen om te leren en te spelen kan vaak nog het nodige verbeterd worden op het gebied van kinderveiligheid.

Veiligheid op school
Op scholen is het belangrijk dat kinderen om min mogelijk de kans hebben om zich te bezeren, helaas is het nog niet op alle locaties even goed geregeld. Denk bijvoorbeeld aan de scherpe hoeken en raden van tafels, vensterbanken en muren. Dit zijn potentiele gevaren voor de (spelende) kinderen. Als een kind zich stoot tegen een scherpe hoek of rand, dan kan dit het nodig letsel veroorzaken. Laat staan als het kind uitglijdt en valt tegen de hoek of rand. Hoekbeschermers bieden hier de oplossing.

Ook deuren zorgen jaarlijks nog voor het nodige kinderleed. Jaarlijks komt het nog meermaals voor dat een kind met zijn of haar vinger tussen de deur terecht komt. Een vinger tussen de deur is voor zowel de ouder als de leerkracht erg vervelend, maar natuurlijk nog het meeste voor het kind. Een deurstrip aan zowel de scharnierzijde als de deurklinkzijde zorgt ervoor dat de kinderen niet meer met de vingers tussen de deur kunnen komen.

Gezien de kosten van kinderveiligheidsproducten en het effect ervan, is het zeker de moeite om hier in te investeren. De producten kunnen jaren mee en geien het aantal leed dat zal verminderen is het aanbrengen van dit soort producten voor iedereen een must. Niet alleen voor de leerkrachten, maar ook zeker voor de ouders. Geen ouder vind het fijn om een bericht te krijgen dat zijn of haar kind zicht ernstig heeft bezeerd terwijl hij of zij op school was. Voorkomen is natuurlijk ten alle tijden beter dan genezen!

Linkruil.org

Comments are closed.