Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Nieuwe post-HBO opleiding: Informatiemanagement en Bedrijfsvoering

Eindhoven 9 juni 2015 – De nieuwe 15-daagse post-HBO opleiding Informatiemanagement en Bedrijfsvoering leidt cursisten op tot breed inzetbare informatieprofessionals op het snijvlak van Business & IT.

Zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector is er grote vraag naar informatieprofessionals die informatie, kennis, processen en systemen kunnen analyseren en beheren in lijn met de organisatiestrategie. Deze vraag is zo groot dat International Management Forum (IMF) haar portfolio heeft uitgebreid met de post-HBO opleiding Informatiemanagement en Bedrijfsvoering, waarin de informatiemanager niet alleen zijn kennis op geselecteerde onderwerpen vergroot, maar ook essentiële kwaliteiten zoals advies- en communicatievaardigheden leert aanscherpen.

In deze officiële post-HBO opleiding ligt de focus op het ontwikkelen van vakinhoudelijke kennis en de daaraan gerelateerde competenties. Het uiteindelijke doel van het programma is om informatiemanagers op te leiden tot een breed inzetbare informatieprofessional op het snijvlak van Business & IT, zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. In de lessen wordt de kennis op tal van onderwerpen vergroot. In huiswerkopdrachten wordt deze kennis direct toegepast. De docenten verschaffen een goede basis met betrekking tot best practices, waarbij zowel de theoretische kant als de praktische toepasbaarheid uitgebreid aan bod komen.

Door middel van oefeningen, discussies, presentaties, kennistoetsen en een persoonlijk ontwikkelplan worden competenties verbeterd. Via groepsopdrachten, praktijkvoorbeelden, discussies en casuïstiek laten de docenten zien hoe bepaalde zaken bij andere organisaties geregeld zijn en hoe andere functionarissen op het gebied van informatiemanagement en IT bedrijfsvoering met de diverse uitdagingen omgaan.

Kijk voor meer informatie op de website van International Management Forum (IMF); www.imf-online.com.

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen, uitgeven en organiseren van veelal certificerende (vaak ook schriftelijke) cursussen en (post-HBO) trainingen. Deze opleidingen sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van het management en professionals van (middel)grote organisaties en bestrijken onder meer het ICT, Financiële en HRM-vakgebied. IMF is al meer dan 25 jaar een begrip op de Nederlandse markt en sinds 15 jaar ook internationaal actief. De internationale opleidingen worden in meer dan 40 landen verkocht.

Linkruil.org

Comments are closed.