Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Op je zeventiende in het bezit van het rijbewijs

Tegenwoordig is het al toegestaan om op je zestiende levensjaar achter stuur van een auto te zitten. Vroeger moest je minimaal 18 jaar oud zijn om te mogen rijlessen. Deze regel is een aantal jaren geleden aangepast naar 16,5. Op de dag dat je precies zestien en een half jaar oud bent, mag je beginnen met rijlessen. Deze rijles kun je niet bij elke rijschool afnemen. Het is belangrijk dat de rijlessen erg gestructureerd worden gegeven.

Als de leerling het goed doet en voldoende lessen neemt, dan is het al mogelijk om op zijn of haar 17de verjaardag examen te doen voor het rijbewijs. Het rijbewijs was vroeger alleen maar voor mensen vanaf 18 jaar beschikbaar, tegenwoordig is het dus ook al mogelijk om op je 17de in het bezit te zijn van het rijbewijs.

Rijles 17 jaar, waar moet je aan voldoen?

  • Het is belangrijk dat de leerling gezond is
  • Lessen op je zeventiende heeft verder geen eisen

Als je het rijbewijs hebt gehaald en je bent nog onder de 18 jaar, zul je altijd moeten rijden onder begeleiding van een coach. Een coach moet onder andere aan de volgende eigenschappen voldoen

  • Minimaal 27 jaar oud.
  • 5 jaar in het bezit van het rijbewijs.
  • Niet in aanraking zijn gewest met justitie omtrent verkeersincidenten.
  • Nuchter tijdens het coachen.

Als coach is het niet mogelijk om alcoholische dranken of drugs te nuttigen. De leerling inzetten als BOB is dus geen optie om zelf te kunnen drinken. Op het moment dat de 18 jarige leeftijd bereikt wordt hoeft er geen herexamen gedaan te worden, de student mag direct zelfstandig rijden. De ideale manier om de leerling te laten wennen aan de auto en nog extra onder begeleiding te laten rijden. De rijlessen vanaf 16,5 jaar zijn niet bij elke rijschool mogelijk, maar wel bij Skill rijschool Dordrecht! Naar school met de auto, terwijl je vrienden op de fiets of scooter komen.

Linkruil.org

Comments are closed.