Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Redenen om rechten te studeren

Veel scholieren kiezen er ieder jaar weer voor om na het behalen van hun middelbare school diploma rechten te gaan studeren. In Nederland kan je rechten studeren op zowel HBO als op universitair niveau. Met zowel een HAVO als met een VWO diploma kan je dus de keuze maken om rechten te gaan studeren. Maar waarom zou je de keuze voor een rechtenstudie maken? Bij deze verschillende redenen waarom de keuze voor een studie in rechten een hele goede keuze is.

Saai? Welnee!

Er wordt vaak gedacht dat een rechtenstudie saai en heel veel werk is. Een misconceptie die vaak gemaakt wordt is namelijk het feit dat er gedacht wordt dat je gehele wetboeken uit je hoofd moet leren. Dit is echter helemaal niet zo! Natuurlijk moet je veel lezen, maar dat moet je bij zo goed als iedere studie in Nederland. Natuurlijk zal Rechten meer gericht zijn op dikke studieboeken dan bijvoorbeeld biologie, waar veel stof in practica behandeld kan worden. Maar het is niet enkel lezen. Een groot gedeelte van een studie rechten bestaat namelijk uit de behandeling van verschillende casussen. En die wetboeken? Die worden vooral gebruikt als naslagwerk!

Brede studie

Weet je eigenlijk nog niet precies wat je later wil worden en wat voor beroep je later zou willen uitoefenen? Dan is de studie rechten ook een goede keuze voor jou. Een rechtenstudie is namelijk een hele brede studie. Het wordt gezien als een van de studies in Nederland waar je veel verschillende kanten mee op kunt. Een andere studie waar je tevens veel verschillende kanten mee op kan is geschiedenis. Wanneer je rechten gaat studeren hoeft dit dus niet te betekenen dat je advocaat of rechter wordt. Helemaal niet zelfs! Een groot gedeelte van de rechten alumni komen uiteindelijk bij een heel ander beroep terecht. Voor veel beroepen heb je namelijk een “universitair denkniveau” nodig. En, een universitair denkniveau, dat is iets wat de studie rechten je zeker zal geven.

Kortom, een studie rechten is een slimme stap wanneer je nog niet precies voor ogen hebt wat je later wil gaan doen. Als je zeker weet dat je later advocaat wil worden, is een studie rechten natuurlijk ook een goede keuze. Neem bijvoorbeeld advocaat Antoine Endtz. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden en heeft inmiddels een succesvol advocatenkantoor Endtz & Co. Wil je meer over hem weten, klik dan hier of neem een kijkje op zijn Wikipedia pagina (http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Antoine_Endtz).

Linkruil.org

Comments are closed.