Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Rijbewijs 16 jaar

16 jaar en rijlessen?

Het is in Nederland sinds een paar jaar mogelijk om met de leeftijd van 16 jaar te starten met het volgen van auto rijlessen en het halen van een rijbewijs 16 jaar. De meeste jeugdige beginnen eerst met het halen van hun theorie examen, omdat je deze anderhalf jaar lang kunt meenemen. Let wel op. Na anderhalf jaar is dus dit theorie examen ongeldig en moet je opnieuw aan het examen deelnemen. Als je de het examen al behaald hebt, heb je in zekere zin al een voorsprong. Je hebt namelijk al veel geleerd over de regels in en buiten de auto. Je stapt met je eerste rijles dus niet totaal onwetend in de auto.

Wanneer je 16,5 bent mag je officieel gaan starten met het volgen van rijlessen om zo naar je rijbewijs 16 jaar toe te werken samen met onze rijschool.

Rijles pakketten.

We beschikken over een aantal pakketten binnen het volgen van de rijlessen

Omdat niet iedereen in dezelfde periode van tijd zijn examen kan halen, en soms meer aandacht nodig is voor bepaalde bijzondere verrichtingen, werken we aan de hand van verschillende rijles pakketten. Door middel van een soort intake rijles maakt de rijinstructeur op basis van de intakerijles een besluit over welk pakket het beste bij je zou passen, bij vervolg van de rijlessen. Bijvoorbeeld of je 20 rijlessen nodig hebt, of 30 a 40.

Het kan ook goed zijn dat je 16 jaar bent maar het eigenlijk nog niet echt aandurft om voor het eerst een auto in te stappen en deze zelf te besturen. Geen zorgen! Onze bijlesinstructeurs zijn getraind en gespecialiseerd. Ze werken samen met jou naar bepaalde doelen toe, en zorgen ervoor dat jij tijdens je rijlessen volledige zekerheid krijgt over de auto en jezelf.

Deze samenwerking gaat er voor zorgen dat jij uiteindelijk heel gemakkelijk je rijbewijs 16 jaar kunt behalen, en zeker van jezelf de weg op kunt gaan.

Linkruil.org

Comments are closed.