Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Rijbewijs aanhanger | Binnenkort met een aanhanger te weg op

Gaat u binnenkort op stap met een caravan, boot of bent u van plan om zware middelen te vervoeren? Dan dient u een rijbewijs aanhanger (BE) te hebben. Het aanhanger rijbewijs is een extra toevoeging aan het rijbewijs B. Het is niet moeilijk om dit examen te halen, maar u dient er wel een paar lessen voor te volgen. Bij een rijschool kunt u in korte tijd dit rijbewijs halen, waardoor u met uw caravan of boot op vakantie kunt. De instructeurs leren u om bekwaam met een aanhanger te rijden. Dit zijn een paar extra vaardigheden, die u, als u deze eenmaal onder de knie hebt, eenvoudig kunt toepassen.

 

Waarom een rijbewijs aanhanger?

U hoeft niet altijd een rijbewijs aanhanger te hebben. Zo mag u tot een bepaalde grens zelfs met uw huidige rijbewijs A met een aanhanger rijden. Wanneer dien je dan wel een rijbewijs BE te hebben? Dit heb je nodig als je aanhanger zwaarder is dan 750 kg. Echter bij een aanhanger zwaarder dan 750 kg, mag dit in combinatie met de auto niet zwaarder zijn dan 3500 kg. Als u aan deze voorwaarden voldoet, mag u zonder extra rijbewijs met een aanhanger rijden. Voldoet u niet aan deze richtlijnen? Dan heeft u een aanhanger rijbewijs nodig. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om dit rijbewijs te halen: het is zelfs mogelijk om dit in één dag te doen! In één dag zul je intensief met een rijinstructeur aan de slag gaan, om zo snel mogelijk het examen te halen. Het is ook mogelijk om het rijbewijs BE in 2, 4 of 8 weken te halen.

 

Wat leer je tijdens de lessen?

In de lessen leer je bijvoorbeeld hoe je met een zware aanhanger kunt keren, hoe je achteruit kunt rijden, hoe je eenvoudig kunt inhalen op de snelweg, wat je gemiddelde snelheid is en bijvoorbeeld het rijden door bochten. Het zijn verrichtingen die je eenvoudig onder de knie hebt, waardoor je het rijbewijs aanhanger snel in de pocket hebt.

Linkruil.org

Comments are closed.