Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Snelheidslimiet in het magazijn

Op het intern transport zie je veel heftruckchauffeurs. Veel van hen hebben een certificaat weten te behalen voor hun vak, maar er zijn ook chauffeurs die er het nut er niet van inzien. Zij denken zelf al genoeg kennis te hebben om een heftruck veilig te kunnen besturen.

Rijprofiel

Daarmee overschatten ze zichzelf, waardoor de heftruck zijn snelheidslimiet overschrijdt. Tegenwoordig kan het rijprofiel van de meeste magazijntrucks elektronisch worden ingesteld, waarmee de maximumsnelheid, acceleratie, stuurkarakteristiek en remvertraging worden bepaald.

Dit rijprofiel horeachtruckeft in de meeste gevallen geen hoge snelheid te bevatten, aangezien dat zelden nodig is in het magazijn. Je moet namelijk nauwkeurig kunnen werken en veilig bochten kunnen maken. Veilig omgaan met een heftruck is belangrijk tijdens het werk. Een hoge snelheid aanhouden mag de veiligheid in het magazijn namelijk niet in gevaar brengen.

Heftruckcertificaat/reachtruckcertificaat

Om de veiligheid te waarborgen, kunnen reachtruckchauffeurs ervoor kiezen om hier een cursus voor te volgen. Zo leren ze hoe ze hun werkzaamheden op een veilige manier kunnen uitvoeren. Na het succesvol afronden van zo’n cursus ontvangt men een heftruckcertificaat. Deze is vijf jaar geldig. Als het heftruckcertificaat verloopt, is er de mogelijkheid om opnieuw een cursus te volgen. Dit wordt ook wel de herhalingscursus genoemd. De reachtruck komt steeds vaker voor bij bedrijven en daarom vragen ze ook steeds vaker een reachtruckcurcus! Dit komt omdat een reachtruck super handig en fijn is in het gebruik

Magazijn inrichten

Het is niet zo dat een heftruckcursus genoeg veiligheid biedt voor het gehele magazijn. Daarom is het goed om het magazijn zo veilig mogelijk in te richten. Zorg voor spiegels, zodat onoverzichtelijke hoeken veiliger worden. Maar het is ook mogelijk om signalering in het magazijn toe te passen, waardoor heftruckchauffeurs op hun rijsnelheid worden gewezen.

Een slim trucje dan in het verkeer ook werkt, is lijnen langs de route. Door met lijnen en kleuren de weg smaller te laten lijken, zijn chauffeurs eerder geneigd om zachter te rijden. Die truc kan ook in het magazijn worden toegepast.

Linkruil.org

Comments are closed.