Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Sport en kamp, een geweldig één-tweetje!

Op kamp gaan en sporten, het is een combinatie die vaak te zien is. Dit is niet zo verwonderlijk, want sport en kamp gaan perfect met elkaar samen. Sporten is namelijk gezellig, uitdagend en iets wat je samen doet. Een kamp hoort juist aan deze voorwaarden te voldoen om te kunnen slagen, waardoor sport en spel op eigenlijk elk kamp wel één of meerdere keren als activiteit ingezet worden. Vaak worden hierbij de bekende kampsporten als voetbal, (beach)volleybal en slagbal georganiseerd, waarbij het grote sportveld waarover de meeste groepsaccommodaties of campings waar een kamp kan worden georganiseerd, wel  beschikken. Deze wordt dan als geïmproviseerd speelveld gebruikt, waarop de wedstrijden fanatiek worden uitgevochten.

Een sportkamp waarbij sport en spel écht centraal staan

Een kamp met sportactiviteiten zoals hierboven beschreven, wordt door vele kinderen, tieners en ook volwassen kampdeelnemers als leuk en uitdagend ervaren. Misschien zouden ze zelfs nog wel meer willen sporten. Dit is vaak echter niet zo eenvoudig te realiseren. bijvoorbeeld door een gebrek aan voorzieningen. Kampeerdorp De Zandstuve en Charmecamping Heidepark uit Overijssel zijn daarom onder de naam ‘Sportkamperen.nl’ een initiatief gestart waarbij  een kamp en sporten op een meer professionele manier met elkaar worden verbonden en waarbij sport en spel écht centraal staan. Hierdoor kan een echt sportkamp aangeboden worden. Op beide campings is het namelijk niet alleen mogelijk om gebruik te maken van de sportfaciliteiten die op het vakantiepark aanwezig zijn, maar omdat beide campings een intensieve samenwerking aan zijn gegaan met diverse sportverenigingen in de directe omgeving, kunnen de deelnemers aan het kamp ook gebruik maken van de faciliteiten, materialen én deskundigheid van deze sportclubs. Hierdoor ontstaan vele nieuwe sportmogelijkheden en kan het kamp met nog meer leuke sport- en spelactiviteiten worden gevuld.

Een professioneel voetbalkamp

Het sportkamp dat beide campings aan kunnen bieden, zou bijvoorbeeld perfect als professioneel georganiseerd voetbalkamp ingezet kunnen worden. De deelnemende voetballers kunnen dan niet alleen gezellig en leuk een balletje trappen op het sport- of voetbalveldje op de camping, maar kunnen ook gericht trainen en een wedstrijd spelen op de velden van de samenwerkende voetbalclubs in de omgeving. Zo is het bij De Zandstuve bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van de velden, faciliteiten en materialen van Zaterdag Topklasser HHC Hardenberg en kunnen de voetballers bij Camping Heidepark gebruikt maken van alle mogelijkheden van VV Lemelerveld.

Een gevarieerd schoolkamp

Een sportkamp van Sportkamperen.nl is bovendien perfect geschikt als schoolkamp. De campings werken namelijk niet alleen samen met voetbalclubs, maar ook met o.a. een tennis-, handbal- en volleybalvereniging, hockey-, aero- en scoutingclub en zelfs een manege. Scholen kunnen hun leerlingen hierdoor op professionele wijze met diverse sporten kennis leren maken, iets wat vele scholen zich met de gymnastieklessen reeds als doel hebben gesteld. Sport en kamp, een geweldig één-tweetje! Een sportkamp van Sportkamperen.nl is hier dus een perfecte aanvulling op.

Linkruil.org

Comments are closed.