Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Taaleis 3F | Bereid je voor op een nieuwe regelgeving in pedagogiek

Taal is erg belangrijk voor een kind. Zeker bij het ontwikkelen en groeien van het kind is het belangrijk dat er met goed Nederlands tegen hen gesproken wordt, waardoor zij dit zelf ook zullen gebruiken. Kinderen horen en passen dit weer toe bij zichzelf. Zo zullen zij uw gedrag dus spiegelen. Bij pedagogisch medewerkers of leraren wordt dan ook een taaleis 3F geƫist. Hierdoor wordt een goede taal en mondelinge vaardigheden gegarandeerd. Hierdoor weet u zeker dat u op een juiste manier met het kind communiceert en zij vanaf kleins af aan een goede taal zullen gebruiken. Wilt u meer weten over deze taaleis? Lees dan verder.

 

Wat is de taaleis 3F?

Een taaleis 3F houdt in dat uw taal en mondelinge vaardigheden op een bepaald niveau moeten zijn, maar hoe weet u nu dat u hieraan voldoet? Een expert kijkt graag met u mee naar uw situatie. Als u bijvoorbeeld eigenaar bent van een kinderdagopvang of u een directeur bent van een school, is het uw verantwoordelijkheid dat uw medewerkers bekwaam zijn om het vak uit te oefenen. Per 1 januari 2023 zullen alle mensen die met kinderen werken aan de taaleis moeten voldoen. Het is van belang dat u hierop voorbereid bent. Als u verschillende medewerkers hebt, die nog niet aan deze eis voldoen, is het belangrijk dat u dit voor deze tijd aanpakt. Vele bedrijven weten niet hoe zij hiermee om moeten gaan.

 

Hoe pakt u dit aan?

Als uw medewerkers niet aan de taaleis 3F voldoen, kunnen zij eenvoudig een toets maken. Als zij deze niet halen, kunnen ze verschillende trainingen volgen om hun Nederlandse taal kennis bij te spijkeren. Als u niet precies weet wat de regels zijn, is het interessant om een specialist mee te laten kijken, die u alle informatie kan geven over de regelgeving. Ook kunnen wij u helpen om een goede taaltraining te vinden.

Linkruil.org

Comments are closed.