Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tafeltjes Oefenen

Houdt jij helemaal niet van rekensommen maar juist wel van bowlen, vliegen of pinguïns? Dan is er goed nieuws! Het oefenen van rekensommen kan namelijk een stuk leuker. Met name tafels oefenen wordt vanaf nu helemaal anders. Er is een website waarop alle spellen die er zijn om de tafels te leren zijn samengebracht; TafelsOefenen.nl.

Eén van de spellen die je hier kunt vinden heet ‘Tafels bowlen’. Door het omgooien van de kegels, maak je als het ware je eigen sommen. Met twee worpen uiteraard, net als op een echte bowlingbaan. Als je met je eerste worp 7 kegels om weet te gooien en met je tweede worp 5, dan is de som die je moet oplossen 7×5. Als je het goede antwoord weet, staan de kegels voor je volgende worp al weer klaar. Je krijgt zo tien beurten en je score, van alle tien beurten, wordt bij elkaar opgeteld, net als wanneer je naar een echte bowlingbaan gaat. Hoe meer kegels je om weet te gooien, hoe moeilijker de sommen worden, maar je verdient dan ook de meeste punten.

Vindt je vliegen leuker? Geen probleem, dan zijn het ‘Rekenvliegtuig’ of de ‘Ruimterace’ echt iets voor jou. Maar het spel met de pinguïns is pas echt grappig. In dit spel neemt jouw pinguïn het op tegen drie anderen. Je springt van ijsschots naar ijsschots, maar pas op dat je niet in het water valt, want dan kom je op achterstand. De pinguïn die het snelst van goed naar goed antwoord weet te springen wint. Het is niet alleen een race tegen de klok, maar ook tegen je medespelers. Als je dit spel weet te winnen, ben je er absoluut klaar voor om je tafeldiploma te gaan halen. En je zult zeker minder hekel hebben aan het oefenen van de tafels, dat beloven wij.

Linkruil.org

Comments are closed.