Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Theoriecursus verhoogt de slagingskansen voor het CBR examen

Slagen voor het CBR theorie-examen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Langzaam begint er een soort van hype op te treden onder rijscholen, die plotseling allemaal een theoriecursus aanbieden.  Doel van een theoriecursus is om de slagingskansen voor kandidaten van het CBR theorie-examen vergroten.

Wat is een theoriecursus?

Een theoriecursus bestaat uit een intensieve examentraining die één dag duurt, en waarbij na afloop van de training het CBR examen afgelegd wordt. De cursus wordt tegenwoordig door steeds meer rijscholen  in leslokalen verzorgt,  waar doormiddel van een PowerPoint presentatie alle verkeersregels uitgelegd worden. Een theoriecursus wordt vrijwel altijd door een ervaren rijinstructeur verzorgt die zeer bekend met deze materie. Deelnemers hebben tevens ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent, waardoor veel onduidelijkheden over verkeersregels weggenomen kunnen worden.

Wat is het voordeel ten opzichten van de oudere leermethodes?

In tegenstelling tot het leren uit boeken heeft men bij een theoriecursus de mogelijkheid om vragen te stellen aan een zeer ervaren docent. Maar het meest belangrijke is toch echt dat een theoriecursus docent bekend is met veel voorkomende fouten die deelnemers van het theorie-examen maken. Een docent kan dus het vroegtijdig ingaan op misverstanden van leerlingen, en uiteraard met de juiste uitleg deze misverstanden weerleggen.
Het traceren van deze misverstanden op het gebied van theoriekennis vind plaats doormiddel van een proef examen, die na afloop door de docent op fouten geanalyseerd wordt.

100% slagen

Veel aanbieders van een theoriecursus geven tegenwoordig een garantie op het behalen van het CBR theorie-examen. Het slagen wordt vaak gegarandeerd door deelnemers de mogelijkheid te geven om onbeperkt het theorie-examen af te leggen totdat de deelnemer slaagt.

Linkruil.org

Comments are closed.