Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips voor het kiezen van een studie

Het kiezen van de juiste studie is niet altijd even makkelijk. Vaak moet je op jonge leeftijd al een keuze maken en weet je nog helemaal niet wat je later wilt gaan doen. Toch is een studiekeuze heel belangrijk aangezien je later hoogstwaarschijnlijk een baan krijgt binnen jouw studiegebied. Daarom geeft de HGU drie tips voor kiezen van de juiste studie.

Tip 1: Ga naar een open dag

Wellicht een voor de hand liggende tip, maar wel heel efficiënt. Tijdens een open dag krijg je een betere indruk over de universiteit en over de opleiding. Er zijn altijd docenten of studenten aanwezig die met alle liefde jouw vragen willen beantwoorden.

Tip 2: Loop een dag mee

Ook een zeef effectieve manier om kennis te maken met een opleiding is het meelopen met een student. Wanneer je hiervoor kiest, ga je samen met een student een dag lang colleges volgen. Zo weet je gelijk of de besproken stof jou aanspreekt.

Tip 3:  Doe een test

Wanneer je echt helemaal niet weet wat je leuk vindt en welke kant je op, is het aan te raden een test te maken. Er zijn verschillende soorten testen. Op basis van de gemaakte test krijg je een studieadvies. Uiteraard is het een advies en ben je daarna nog steeds vrij om een andere keuze te maken.

 Wij hopen dat je wat aan de tips hebt! Meer informatie kunt u vinden op: http://www.buurbook.nl/plan/open-dag-hgu-op-de-drift–9215

 

Linkruil.org

Comments are closed.