Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Typecursus goed voor productiviteit

Het is geen geheim dat kinderen heel wat uren doorbrengen met audiovisuele media zoals films, games en internet. Er is een enorm aanbod waardoor kinderen veel meer gebruik maken van deze media ten opzichte van vroeger. Hierdoor zijn ze minder gaan lezen, maar de technologie heeft ook zo zijn voordelen. Het is belangrijk op school, maar ook voor latere werkervaring.

Kinderen die veel met media te maken krijgen, zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Ze krijgen het nieuws mee en vergaren informatie over uiteenlopende onderwerpen. Kinderen die veel achter de computer doorbrengen of een typecursus volgen, boeken ook betere resultaten.

Voordelen typecursus:
– Goede basis voor latere werkervaring
– Betere schoolresultaten (wetenschappelijk onderzoek)
– Eerder klaar met werkstukken, spreekbeurten
– Meer bezig met taal
– Kan op eigen niveau afgestemd worden

Uit onderzoek blijkt dat een computer een gemeengoed is. Kinderen hoeven geen eigen PC te hebben, maar delen dit met andere gezinsleden. Wel belangrijk is dat de kinderen of jongeren genoeg ruimte krijgen om te oefenen en zich te ontwikkelen. Gun je kind dus tijd achter de computer zo dat hij / zij daadwerkelijk met de typecursus aan de slag kan.

Om het leuker te maken kun je hem of haar ook op een iPad of tablet laten oefenen, maar dat is net een ander toetsenbord. Het zorgt wel voor afwisseling en zo kan het kind ook aan andere formaten van het keyboard wennen.

Linkruil.org

Comments are closed.