Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Voorbereiden op je auto theorie-examen

Veel beginnend automobilisten onderschatten het auto theorie-examen, wat een grote fout is. Je zult zien dat je tijdens je rijlessen veel profijt kunt halen uit je kennis van de theorie. Op welke manieren kun je je dan het beste voorbereiden voor je auto theorie?

Theorieles

Bij veel rijscholen kun je een klassikale theorieles krijgen, welke je goed voorbereid op het theorie-examen. Deze lessen kun je in bijna elke plaats krijgen, zowel bij een autorijschool in Eindhoven als bij een autorijschool in Amsterdam.

Dit zijn vaak theoriecursussen van korte duur, vaak een aantal avonden of een weekendje. De theoriestof wordt je duidelijk uitgelegd en je maakt een klassikaal theorie-examen. Dit gebeurt vaak met hetzelfde systeem waar het CBR gebruik van maakt. Als je vragen hebt over de theorie, dan kun je dit gewoon met je docent bespreken. Door te studeren of een online cursus te volgen kun je je hierop voorbereiden.

Oefening baart kunst

Niet enkel het leren van de theoriestof is het ook belangrijk om veel oefenexamens te maken. Op deze manier kun je toetsen of je de theoriestof voldoende beheerst, waardoor je goed voorbereid bent op de vraagstelling van het CBR examen. Je kunt bijvoorbeeld een online theorie-examen maken of een CD-ROM met toetsen aanschaffen.

Zelfstudie

Je kunt een theorieboek aanschaffen bij je autorijschool, bij een webwinkel, bij een boekenzaak of huren van een bibliotheek. De prijs van een theorieboek is beschermd, waardoor je overal dezelfde prijs hoort te betalen. Daarnaast kun je je theorieboek ook gewoon tweedehands aanschaffen. Dit theorieboek moet wel recent zijn, zodat je er zeker van kunt zijn dat alle regels recent zijn. Een theorieboek moet dus maximaal één jaar oud zijn.

Wat is de beste methode?

Het gemiddelde slagingspercentage van het theorie-examen was in 2010 ongeveer 46%. Echer hoeft dit slagingspercentage niets te zeggen over de studiemethode of jouw kans van slagen.

Elke methode kan voor jou goed werken. Zolang je maar de nodige discipline hebt en er voldoende tijd in wilt steken. Dit weet je waarschijnlijk wel over jezelf. Veel succes!

Linkruil.org

Comments are closed.