Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Vooropleiding theater volgen in Amsterdam

Ben je tussen de 16 en 24 jaar en wil je carrière maken in de theaterwereld? De vooropleiding theater bereid je daar intensief op voor. Er wordt voor gezorgd dat je een goede basis hebt om auditie te gaan doen voor de toneelschool. Dit komt omdat het curriculum zo is ontworpen dat het aansluit met die van de HBO toneelscholen in Nederland. Om in aanmerking te komen voor de vooropleiding worden er een aantal eisen gesteld. Natuurlijk is talent heel belangrijk maar daarnaast spelen persoonlijke factoren ook een rol. Je kunt de vooropleiding alleen succesvol afronden wanneer je van jezelf weet dat je veel doorzettingsvermogen hebt en over een flinke dosis motivatie beschikt. Lees hieronder verder over wat je kunt verwachten tijdens de opleiding.

 

Vooropleiding theater brengt jouw professionele ontwikkeling naar een hoger level

Dus jij wilt jezelf ontwikkelen als acteur en voor volle zalen staan tijdens theatervoorstellingen? Je hebt talent maar dat is niet het enigste wat je nodig bent om succesvol te worden. Door je in te schrijven voor de vooropleiding theater doe je vakgerichte kennis op en wordt jouw professionele ontwikkeling naar een hoger level gebracht. Tijdens de opleiding kun je altijd rekenen op de begeleiding van docenten die veel ervaring hebben in het vak. In de vakken die je volgt komen verschillende factoren aan bod die je later in de praktijk weer zult toepassen. Denk aan sensitiviteit, vertrouwen en transformatie waardoor jij als acteur nog beter wordt in je vak.

 

Vooropleiding theater stelt spelplezier en ontwikkeling centraal

Door de gehele opleiding heen staan spelplezier en ontwikkeling hoog in het vaandel. Er wordt een hoog leertempo aangehouden wat ervoor zorgt dat je je snel zult ontwikkelen. Alles is erop gericht om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de auditie die je gaat doen bij de toneelschool. Hierdoor kun jij echt laten zien wat je in huis hebt. In de feedback van studenten wordt vaak teruggezien dat ze zeggen veel meer geleerd te hebben in het jaar op de vooropleiding dan de jaren daarvoor. Schrik dus niet van het hoge leertempo maar zie het als een manier om je vaardigheden optimaal te ontwikkelen!

 

Toneelschool traject combineren met vooropleiding theater

Wist je dat het ook mogelijk is om de vooropleiding theater te combineren met het toneelschool traject? Dit is alleen niet voor iedereen weggelegd want is er plaats voor enkele ambitieuze studenten. Bij het toneelschool traject is er meer focus op dialogen, zang en teksttoneel. Verder zul je deze lessen overdag volgen en niet in de avond zoals op de op vooropleiding theater. Het volgen van dit gecombineerde traject is heel geschikt als je de ambitie hebt om performer of mimespeler te worden. Dit traject vormt dan de ideale basis om een plek te bemachtigen bij de performers opleiding in Maastricht of de mimeopleiding in Amsterdam.

Linkruil.org

Comments are closed.