Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wel of geen huiswerkbegeleiding?

Heeft u een kind Huiswerkbegeleidingzitten op de basisschool die moeite heeft met leren? Of ben jij een leerling op de middelbare school en wil je wel leren maar je hebt er de motivatie niet voor? Dan is het wellicht verstandig om huiswerkbegeleiding aan te vragen. Huiswerkbegeleiding is voor zowel kinderen van de basisschool als voor leerlingen op de middelbare school. Het begeleiden van huiswerk maken bestaat al veel jaren. Er is discussie over het feit of het wel werkt. Want kunnen de basisschool kinderen of middelbare scholieren na de begeleiding wel zelfstandig verder?

Oorzaken huiswerkbegeleiding aanvragen
Huiswerkbegeleiding is een term dat veel leerlingen niet graag horen. In de meeste gevallen zijn de leerlingen die begeleiding nodig hebben niet de leerlingen die graag leren. Ze proberen er onderuit te komen, en die slechte cijfers? Ach dat komt wel goed. Gemakzucht is een veelgehoord probleem voor leerlingen die wel kunnen leren maar geen zin hebben.

Uiteraard is er ook een andere kant van huiswerkbegeleiding. Dit kan ook zijn voor leerlingen die wel motivatie hebben om de leerstof op te nemen maar moeite hebben om dit op de juiste wijze te leren. Door huiswerkbegeleiding toe te passen kun je de leerstof doelgericht en met goede begeleiding opnemen.

Er is huiswerkbegeleiding voor kinderen op de basisschool en voor leerlingen op de middelbare school.

Huiswerkbegeleiding voor de basisschool

Op de basisschool krijg je andere vakken en andere leerstof dan op de middelbare school. Ook de leerlingen op de basisschool zijn anders dan de leerlingen op de middelbare school, dat spreekt voor zich. Huiswerkbegeleiding voor de basisschool wordt vaak aangevraagd omdat de basisschool kinderen moeite hebben om zich te focussen op het huiswerk. Het is daarom belangrijk dat de begeleiding voor deze kinderen op een speelse wijze gegeven wordt. De begeleiders moeten verstand hebben van meerdere vakgebieden. Op de basisschool krijg je immers van veel soorten vakken les. Denk bijvoorbeeld aan aardrijkskunde, geschiedenis, taal of rekenen. De basis van wat je op de basisschool meekrijgt zal belangrijk zijn voor het vervolg op de middelbare school.

Huiswerkbegeleiding op de middelbare school

De reden dat er huiswerkbegeleiding op de middelbare school wordt aangevraagd is vaak dat de leerlingen geen motivatie hebben of bepaalde stof niet goed kunnen opnemen. Door structuur en strikte begeleiding te geven kunnen de leerlingen weer motivatie krijgen om te leren. Dit komt doordat de cijfers waarschijnlijk omhoog gaan. Er zijn een aantal aandachtspunten om huiswerkbegeleiding voor de middelbare school een goede richting te geven.

  • Planning en structuur
  • Actief leren
  • Motivatie, concentratie en zelfvertrouwen
  • Zelfstandigheid

Zelfstandigheid is iets wat terugkomt in de vraag die eerder werd gesteld. Zijn leerlingen wel gemotiveerd om ook na de huiswerkbegeleiding weer actief te leren? Natuurlijk is dit iets persoonlijks, je kunt niemand wat dwingen. Wel is het zo dat de houding van een leerling kan veranderen door de begeleiding. Waar je eerst slechte cijfers haalde krijg je nu betere cijfers binnen. Dit kan een enorme opsteker zijn.

De conclusie is dat huiswerkbegeleiding zeker wel zin kan hebben. Doordat de begeleider erop aandringt om de stof goed te leren kunnen er betere cijfers gehaald worden en gaat het zelfvertrouwen omhoog. Huiswerkbegeleiding aanvragen? Dit kan bij After’s Cool. After’s Cool is een instituut voor huiswerkbegeleiding, bijles geven, remedial teaching en dyslexieverklaring. Bekijk de website van After’s Cool voor meer informatie.

Linkruil.org

Comments are closed.