Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

5-HTP en overgewicht

5-HTP is een aminozuur dat in de natuur voorkomt. Het lichaam gebruikt het om serotonine aan te maken en daarmee bij voldoende duisternis ook melatonine. Serotonine wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd speelt een belangrijke rol in de regulatie van slaap, stemming, ontstekingsprocessen en andere lichaamsfuncties.

Wat doet 5-htp?
Uit wetenschappelijk onderzoek valt op te maken dat 5-htp heilzaam zou kunnen werken bij een aantal verschillende aandoeningen, met name die waarbij een tekort of onevenwichtig gehalte van serotonine een rol speelt.

Overgewicht en serotonine
Serotonine heeft een regulerende rol bij eetlust, een vol gevoel en verzadigdheid. Een laag serotonine niveau in de hersenen bevordert overeten en een koolhydraatverslaving. Verschillende studies laten zien dat 5-HTP de behoefte aan inname van calorieën drastisch vermindert en op deze manier overgewicht tegengaat. Het is dus een goed middel dat naast een dieet gebruikt kan worden.

Maar wat is het eigenlijk voor stofje en doet het inderdaad wat het belooft? Geluk in een pilletje klinkt aantrekkelijk, en de onderzoeken zijn veelbelovend. Verdient dit supplement zijn populariteit? 5-Hydroxytryptofaan, beter bekend als 5-htp, is een voedingssupplement op basis van natuurlijke stoffen.5-HTP wordt verkocht met de claim dat het de eetlust reguleert, slaapstoornissen verhelpt, hoofdpijn vermindert en de stemming beter en evenwichtiger maakt.

Linkruil.org

Comments are closed.