Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Met het aanhanger rijbewijs bestuur je de zwaarste aanhangers

Voor het rijden met een aanhanger is in de meeste gevallen een aanhanger rijbewijs nodig. Je kunt niet zomaar met een aanhanger de weg op. Als je een normaal rijbewijs hebt (rijbewijs B voor een personenauto) mag je een aanhanger tot 750 kg trekken. Voor hogere kilo’s heb je een apart rijbewijs nodig. Dit geldt als je een aanhanger hebt met kenteken. Voor een aanhanger met een eigen kenteken, mag je een gewicht van 3500 kg trekken. Hierboven heb je toch echt een aanhanger rijbewijs nodig of te wel de BE. Hiervoor heb je dus weer verschillende rijlessen voor nodig. Wil je met een aanhanger rijden? Neem dan rijlessen!

 

Lessen voor een aanhanger rijbewijs

Een caravan, een karretje, een camper of een paardentrailer. Voor deze gevallen heb je een speciaal rijbewijs nodig, namelijk BE. Als je het eerste rijbewijs (B) hebt gehaald, kun je deze erachteraan plakken voor als je weet dat je veel met een aanhanger gaat rijden. Bij de meeste rijscholen kun je hiervoor terecht. De basis is natuurlijk hetzelfde als met een normaal rijbewijs, maar je moet leren hoe je moet steken, hoe hard je mag rijden op bepaalde wegen en hoe je de auto zo functioneel mogelijk kan sturen. Doordat je de basis stappen van het autorijden al voldoende beheerst, duurt de les periode ook veel minder lang. Binnen een korte tijd zul je het rijbewijs op zak hebben en met de zwaarste aanhangers mogen rijden.

 

Pakketten

Net als bij de normale rijlessen kun je een pakket selecteren. Het is aan te raden om hiervoor eerst een les te nemen. De instructeur kan jou zo een advies geven over het aantal lessen dat je het best kunt volgen. Zo kun je een pakket selecteren. Als uiteindelijk blijkt dat je toch meer behoefte hebt aan extra lessen, kun je altijd nog losse lessen nemen. Uiteindelijk heb je het aanhanger rijbewijs op zak.

Linkruil.org

Comments are closed.