Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Accessoires

Veel mannen gebruiken de riem niet als volwaardig accessoire. Bij het dragen van een riem wordt vaak niet gekeken naar de rest van de outfit, maar juist de rest van het outfit is enorm belangrijk om de uitstraling van de riem perfect te krijgen. Wanneer je een mooie riem draagt, straal je uit dat je oog hebt voor detail. Deze eigenschap is vooral in de zakenwereld erg belangrijk en geeft je in sommige gevallen onbewust een streepje voor. Zo kun je een opvallende kleur goed dragen in een wat meer ingetogen outfit. Je kunt bijvoorbeeld prima een stijlvolle combinatie maken tussen een donkerblauw pak en een bruine riem. Uiteraard kun je ook kiezen voor een onopvallende riem als je dat wilt.

De zakenman kiest vaak om een stropdas te dragen, met dit accessoire kan je vrijwel altijd goed uit de voeten. De stropdas hoort echter niet alleen maar meer thuis op kantoor, ook op straat zie je dit accessoire steeds vaker. Omdat de das ook steeds vaker casual gedragen wordt, komen er steeds meer verschillende soorten op de markt. Vroeger had de das eigenlijk maar een breedte, maar nu is dat niet meer zo. Het formaat wat tegenwoordig erg populair is, is de extra smalle das. Naast de extra smalle das van ongeveer 4 cm wordt de smalle stropdas ook veel gedragen, deze is weer een paar cm breder. Wat helemaal in is tegenwoordig, is de gebreide stropdas. Naast het herkenbare breimotief onderscheidt deze stropdas zich door een recht uiteinde.

Hoewel manchetknopen typisch een accessoire van vroeger zijn, worden ze de laatste jaren weer steeds vaker gedragen. Ook door jonge mensen. Een goede verklaring hiervoor is ongetwijfeld omdat er tegenwoordig veel verschillende soorten op de markt zijn. Waar je vroeger vooral simpele knopen kon krijgen in bijvoorbeeld goud of zilver, kun je nu allerlei vormen vinden. Zo kun je bijvoorbeeld champagneglazen, golfclubs en veel meer aparte vormen kopen. Zo worden manchetknopen steeds meer accessoires voor dagelijks gebruik. Maar uiteraard zijn ook de strakke klassieke knopen nog steeds te krijgen. Deze zijn er ook in allerlei vormen en maten en hoeven niet meer zo strak te zijn als dat ze vroeger waren.

Linkruil.org

Comments are closed.