Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Acht Symptomen van teveel Vocht in uw huis

Een te vochtig huis kan veel problemen opleveren. Lekkage of een een vochtig huis zorgen voor waardevermindering van het huis en kan ook structurele schade veroorzaken. Hoe weet je dat je last hebt van teveel vocht? Muur en plafond kunnen vaak een goede indicatie geven bijvoorbeeld. Hieronder volgen tien symptomen van een te vochtige huis.

1. Een muffe of gronderige lucht.
Dit kan een indicatie zijn dat er teveel vocht in het huis is waardoor er ergens schimmel is gaan vormen. De geur is waarschijnlijk het duidelijkst als het huis een tijdje dicht is geweest omdat er niemand thuis was. Als je dan thuis komt zul je het meteen ruiken.

2. Schimmelplekken.
Schimmels zijn een teken van aanwezigheid van veel vocht. Muur en plafond zijn de meest duidelijke plekken waar dit kan voorkomen. Schimmels gedijen goed bij veel vocht. Als u dus schimmel ziet op de muren of zelfs in de gordijnen of in de meubels, dan wordt het tijd om verder op onderzoek uit te gaan.

3. Zwammen.
Zwammen zijn net als schimmels een teken van aanwezigheid van veel vocht omdat zij ook goed gedijen bij veel vocht. Behalve dat het er niet goed en gezond uit ziet, is het dus duidelijk dat er ergens een vochtprobleem is als u zwammen op muren of plafonds krijgt.

4. Bladderend behang.
Behang gaat bladderen als de lijm niet meer goed hecht omdat er teveel vocht onder zit.

5. Bladderende verf. Daarvoor geld eigenlijk hetzelfde als bij behang. Verf hecht niet meer als de ondergrond last heeft van vocht. Muur met bladderende verf moet dus goed onderzocht worden.

6. Vochtige plekken op de muur.
Dit is een beetje een inkoppertje natuurlijk. Als er echt overduidelijk vochtige of natte plekken op de muur zitten dan is het wel duidelijk dat er teveel vocht in huis is.

7. Ongedierte.
Veel ongedierte houdt van een leefomgeving met veel vocht. Pissebedden en zilvervisjes zijn twee soorten die daar onder vallen. Bemerk je die in huis, dan wordt het tijd om op onderzoek uit te gaan.

8. Water in de kruipruimte of kelder.
Is de kruipruimte of kelder altijd droog geweest en staat er nu water in? Dan is er dus blijkbaar iets veranderd in het huis om rond het huis waardoor er een overmate is aan vocht. Muren kunnen de neiging hebben dit op te zuigen waardoor alle bovenstaande symptomen voor kunnen komen.

Ga niet zelf lopen prutsen, zeker niet als er elektriciteit bij komt of als er structureel iets mis lijkt te zijn. Zelf prutsen kan het probleem vergroten. Het is beter om een vakman een kijkje te laten nemen. Het moet namelijk snel en professioneel worden opgelost zodat het probleem niet terug komt.

Linkruil.org

Comments are closed.