Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Advies nodig op het gebied van arbeidsrecht?

Zowel een werkgever als werknemer kan ermee te maken krijgen; ‘’het arbeidsrecht’’. Als particulier krijg je hiermee te maken wanneer je ontslag krijgt, als werkgever wanneer je een personeelslid ontslaat. In beide gevallen is het verstandig advies arbeidsrecht in te winnen. Het is namelijk zaak dat alles verloopt zoals gepland is. Het arbeidsrecht is altijd in beweging, daarom is het ook belangrijk dat je gebruik maakt van een advocaat die arbeidsrecht als specialisatie heeft. Hierdoor kunnen werkgever en werknemer op een fatsoenlijke manier uit elkaar zonder dat er een problematische situatie ontstaat die nog meer tijd en energie kost van beide partijen.

Advies arbeidsrecht voor de werkgever

De samenwerking met uw werknemer verloopt problematisch en u bent tot de conclusie gekomen de samenwerking te beëindigen? Dan kunt u het beste een advocaat in de arm nemen die gespecialiseerd is in arbeidsrecht. De advocaat kan dan advies arbeidsrecht geven aan uw bedrijf. Hierdoor zult u altijd de meest actuele regels volgen zodat er in een later stadia geen probleem meer om de hoek komt kijken. Het is tenslotte zo dat u op een nette manier afscheid wilt nemen van uw werknemer. Als u dan de meest actuele regels toepast die er bestaan omtrent het arbeidsrecht, dan zullen er ook geen onvoorziene problemen ontstaan in dit proces.

Advies arbeidsrecht voor de werknemer

Als uw werkgever van u af wil, dan is het ten eerste al erg belangrijk om alle informatie die u gekregen heeft van uw werkgever te onthouden. Deze informatie kan de advocaat dan gebruiken in de verdere afwikkeling van de zaak. Er zijn in principe 4 vormen van ontslag.

  • Ontslag op staande voet.
  • een opzegging van de arbeidsovereenkomst na een UWV Werkbedrijf ontslagvergunning.
  • een ontbinding van de arbeidsovereenkomst via een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter.
  • een beëindiging van de arbeidsovereenkomst in onderling overleg door middel van een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst.
Linkruil.org

Comments are closed.