Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Advocaat beslag leggen

Beslag leggen is een zeer effectief middel om ervoor te zorgen dat  een debiteur zijn openstaande factuur snel betaald. Onze incasso advocaten houden zich dagelijks bezig met beslaglegging, waardoor snel beslag leggen mogelijk is. Bovendien wordt uw opdracht voor het leggen van beslag met spoed uitgevoerd.

Hoe werkt beslaglegging?
Om beslag te kunnen leggen, moet er door een advocaat een verzoekschrift op worden gesteld tot het verlenen van verlof voor conservatoir beslag. Dit wordt ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Wanneer het verlof voor beslaglegging is verkregen, kan de beslaglegging worden uitgevoerd. Het verlof voor beslaglegging wordt meestal binnen enkele werkdagen verleend. Hierna zal de deurwaarder direct beslagleggen. Dit gebeurt zowel bij de debiteur zelf als onder derden, zoals banken, de belastingdienst en klanten van de debiteur. Er is ook een mogelijkheid om beslag te leggen op een bankrekening.

Voorwaarden voor beslaglegging.
De voorwaarde om verlof te verlenen voor het leggen van conservatoir beslag, is dat er door de beslaglegger op korte termijn in rechte een vordering ingesteld wordt waarvoor beslag gelegd is. Dit is normaal gesproken een gerechtelijke procedure bij de rechtbank.

Beslaglegging en betaling
Door middel van beslaglegging wordt veilig gesteld dat er nog verhaal op de debiteur mogelijk is wanneer er een toewijzend vonnis is verkregen. De debiteur kan de vermogensbestanddelen waarop beslag is gelegd niet onttrekken aan het verhaal van uw vordering.

Meestal zorgt beslaglegging ervoor dat de debiteur tot betaling overgaat, maar in sommige gevallen is dit niet zo. Een volgende stap is dan het voeren van een gerechtelijke procedure om de debiteur door de rechter te laten veroordelen tot betaling van uw vordering.

Kosten beslaglegging
De kosten voor een beslaglegging bedragen 475 euro, maar in de meeste vallen wordt dit bedrag verhaald op de debiteur. Laat u door een advocaat beslag leggen, dan is dit in de meeste gevallen gratis.

e-Legal incasso advocaten

e-Legal incasso advocaten

Linkruil.org

Comments are closed.