Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Afrika kan meer uit energie halen

 

Uit een rapport van de Ireana (Internationaal Agentschap voor Hernieuwbare Energie) blijkt dat het mogelijk is dat in 2030, ¼ van de energie die in Afrika wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen zal komen.

2 jaar geleden lag de percentage van hernieuwbare energie in Afrika op vijf procent. Dat wordt meer dan verviervoudigd in de komende 15 jaar waardoor dat zal stijgen naar 22 procent. Dit komt allemaal uit het onderzoek van de Ireana.

Adnan Amin de directeur van Ireana vindt dat in Afrika de vormen van energie in water, zon, biomassa, geothermie en wind de beste hernieuwbare energiebronnen zijn in de wereld. Afrikaanse landen kunnen profiteren van de daling in kosten van technologie om hun energiesystemen naar een hogere niveau te brengen terwijl ze ook nog eens de koolstofarme economie groei stimuleren.

In het oosten van Afrika waar de grote Rif vallei is het meest handigst om daar aan de slag te gaan met geothermische energie. In het Noorden, Oosten en zuiden van Afrika zal wind energie veel verschil kunnen maken. Wat betreft biomassa en waterkracht zit de potentie het meest in de zuidelijke en centrale regio’s. Afrika krijgt veel zon en daar zullen ze het meeste uit kunnen halen.

Om deze verandering mogelijk te maken zullen ze moet overstappen naar modernere systemen zoals de primitieve apparaten vervangen met nieuwere. Biomassa maakt 50 procent van het huidig energieverbruik in Afrika mogelijk. Met het moderniseren zullen er veel minder gezondheidsproblemen zijn en zal er tegen de tijd van 2030 jaarlijks wel zo een 25 miljard dollar bespaard kunnen worden.

Afrika kan met hernieuwbare energie zorgen voor een betere economische en sociaaleconomische groei. Technologie wordt goedkoper en daar moeten ze gebruik van maken zonder nadelige gevolgen voor het milieu.

Linkruil.org

Comments are closed.